Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2019. május 5., vasárnap

Éjjel is folytatódott a rakétaháború • Szombat reggel óta 430 rakétát lőttek ki Izraelre • Askelon: első halott áldozat




Vasárnapra virradó éjjel is folytatódott a rakétaháború, amelyet Gázából kezdeményeztek szombaton reggel. Az azóta eltelt 24 óra folyamán összesen 430 rakétát és aknagránátot lőttek ki izraeli területre a Gázai-övezetből, ebből 180-at az éjjeli órákban.


Vasárnapra virradóra találat ért egy lakóépületet Askelon városában, aminek következtében az egyik lakó, az 58 éves Mose Ágádi halálosan megsérült. Ő az első halálos áldozata a legújabb konfliktusnak.


A Légierő tegnap reggel óta 200 célpontot támadott a Gázai-övezetben. A gázai kormányzat hét halottról számolt be.


Beér Séván, Askelonban, Asdodban és a környező településeken vasárnap nem lesz tanítás. A Polgári Védelem (Pikud háóref) arra kéri a körzet lakosságát, hogy szabadban ne rendezzenek nyilvános rendezvényeket, és a zártkörűekben se vegyenek részt többen, mint háromszázan.


Ugyancsak fontos kérés – e sorok olvasóitól is! – hogy közeli rakétatalálat esetén semmilyen nyelven NE KÖZÖLJÉK az internetes médiumokon a találat pontos helyét, hiszen ezzel a támadóknak segítenek a rakéták célzásában. 


Egyiptom és az ENSZ tűzszünetet próbál elérni a felek között, vasárnap reggelig sikertelenül. A gázai Iszlám Dzsihád és az azzal most nyíltan együttműködő Hamasz azzal zsarolja Izraelt, hogy a szerda este kezdődő Függetlenségnapon (Jom Háácmáut) és a 18-án esedékes Eurovíziós táncdalfesztivál napján minden addiginál súlyosabb rakétatámadást hajtanak végre Izrael ellen, ha nem teljesítik követeléseiket.


A 'Kán Reset Bét' rádió, a TV11, TV12 és TV13 csatornák folyamatosan közvetítenek az eseményekről. ◙

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése