2019. május 4., szombat

Szombatzavarás Gázából: 200 rakéta izraeli városokra • A Légierő rakétakilövőket, Hamasz-támaszpontokat támad

MUNKÁBAN A VASKUPOLA: MEGSEMMISÍTI A GÁZÁBÓL KILŐTT RAKÉTÁKAT


Szombat koraestig több, mint 200 rakétát és aknagránátot lőttek ki izraeli településekre, többek között Askelonra, Asdodra és Kirját Gátra.

Többször megszólaltak a szirénák Kirját Máláchiban, Netivotban, Gán Jávnéban és Bét Semesben is.

Egy aknagránát délelőtt 10 órakor egy délvidéki mosávban (mezőgazdasági település) egy háztetőn robbant, az emeletes épületben súlyos kár keletkezett, a benne lakó idős házaspár sértetlen maradt.

Délután folytatódtak a rakétatámadások. Kirját Gátban egy 80 éves asszony súlyosan, Askelonban egy 50 éves férfi könnyebben megsérült rakéta-repeszektől. 

(Magukat a rakétákat a Vaskupola megsemmisítette, de repeszei a földre hullottak. Ezért kell a sziréna megszólalása után minél előbb a védett szobába, vagy utcáról fedezék alá vonulni.)

Az Izraeli Légierő reggel óta rakétakilövőket és katonai létesítményeket támad a Gázai-övezet területén.

A Vaskupola-ütegek ellenrakétái a legtöbb, lakott terület felé tartó ellenséges rakétát megsemmisítették.

Binjámin Netanjáhu miniszterelnök, Aviv Kochávi vezérkari főnök, biztonsági és titkosszolgálati vezetőkkel helyzetértékelést tartanak.

A pénteki "visszatérési menet" során ötezer palesztin támadta a határkerítést és az azt védelmező katonákat; egy tisztet közepes, egy katonalányt könnyebb sérülés ért, amikor egy orvlövész tüzet nyitott rájuk. Palesztin oldalról tegnap négy, ma két halottat jelentettek. 

A 'KÁN RESET BÉT' rádió, a TV11, TV12 és TV13 televízió állomások folyamatos közvetítést adnak az eseményekről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése