Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2013. július 21., vasárnap

Abed Rabbo: még nem döntöttünk, hogy visszatérünk-e a tárgyalásokhoz

Jasszer Abed Rabbo, a PFSZ magasrangú tisztviselője eloszlatta az amerikai és izraeli lelkesedést, amikor vasárnap közölte: a palesztin vezetés még nem döntött, hogy visszatér-e a tárgyalásokhoz. A végleges határozat, mint mondta, néhány döntő elvi kérdés pontosításától függ. Ilyen kérdés például az Izrael által szabadon bocsátandó palesztin terroristák száma.

Egy, a „Palesztina hangja” rádiónak adott interjúban Abed Rabbo azt mondta, hogy az amerikai közvetítők a hét végére tervezett washingtoni találkozóra ígérték a konkrét válaszokat a függőben lévő kérdésekre. A találkozót palesztin részről Saeb Erekat, izraeli részről Cipi Livni és Jichak Molcho vezeti. 

Más palesztin források szerint Abu Mázen írásbeli garanciát kapott Kerrytől, hogy a jövőbeni tárgyalások alapja az 1967-es határ lesz, míg a felek ígéretet tettek rá, hogy nem veszélyeztetik a megbeszéléseket: Izrael nem kezd építkezéseket Ciszjordániában, a palesztinok tartózkodnak az Izrael-ellenes diplomáciai offenzívától. ◙

4 megjegyzés:

  1. Na, ez már valami.....

    VálaszTörlés
  2. "Más palesztin források szerint Abu Mázen írásbeli garanciát kapott Kerrytől, hogy a jövőbeni tárgyalások alapja az 1967-es határok lesznek" Ugye ez valami rossz vicc!!!

    VálaszTörlés
  3. Nem, ez a média és valószínűleg nem a valós tények.

    VálaszTörlés
  4. Legalább megint egyértelmű, kiknek is nem érdeke a béke. Bárki láthatja, már persze aki nem zsigerből Izrael ellenes.

    VálaszTörlés