Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2013. július 14., vasárnap

Szíria cáfolja az izraeli támadás hírét

A brit Sunday Times július 14.-i számában megjelent hír szerint július 5.-én, pénteken reggel nem az izraeli légierő, hanem az izraeli haditengerészet hajtotta végre a támadást a szíriai Latakia kikötőváros melletti bázis ellen.

A lap értesülése szerint egy izraeli tengeralattjáróról kilőtt cirkáló rakétával találták telibe a raktárat, ahol 50 darab, idén leszállított orosz gyártmányú „Yakhont” rakétát tároltak.

Az amerikai CNN hírtelevízió katonai forrásokra hivatkozva a napokban azt közölte, hogy a szíriai bázis ellen az izraeli légierő hajtott végre támadást.

Az Asszad-rezsim ellen harcoló felkelők elhárították a gyanút maguk felől, mintha ők hajtottak volna végre szabotázst a rakéta-raktár ellen.

Egy Iránból arab nyelven sugárzó televízió szíriai kormányerőket idézve kijelentette, hogy a támadás híre légből kapott, és egyáltalán nem történt meg.

Izrael nem reagált az ellentmondó hírekre, bár hangsúlyozza, hogy figyelemmel kíséri a Szíriában lejátszódó eseményeket, különös tekintettel a fegyverszállításokra.

2 megjegyzés: