Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2013. november 5., kedd

Netanjáhu: a palesztin vezetés „műválságot” készít elő

Binjamin Netanjáhu vasárnap reggel a Likud párt gyűlésén elutasította a palesztin vezetés állítását, mely szerint az általa bejelentett 1500 új lakás építése a Nyugati Part zsidó településein az előzetes megállapodások megszegése lenne.

A miniszterelnök szavai szerint a palesztin vezetés „műválságot” idéz elő, mivel már a megbeszélések kezdete előtt nagyon jól tudták, hogy Izrael nem vállalt magára semmilyen építkezési korlátozást Júdeában és Somronban (Ciszjordánia, Nyugati Part).

A Palesztin Hatóság „pusztító döntésnek” nevezte a zsidó lakosságnak szánt települések bővítését az 1967-es Hatnapos Háború kitöréséig érvényben volt 1949-es fegyverszüneti határtól keletre eső területeken, amelyet a Ramallah-i kormányzat teljes egészében magának követel, mint a jövőbeni palesztin állam területét. A Palesztin Hatóság közleménye szerint a települések bővítési politikája „lerombolja a békefolyamatot”.

A napokban Izraelbe érkezik John Kerry, az Egyesült Államok külügyminisztere, aki kritikus közvetítő szerepet játszik az izraeli-palesztin tárgyalásokon.

2 megjegyzés:

  1. Valami nem stimmel, mert az EU egyre keményebb Izraellel szemben ! Itt valami " Bibi " van !!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezen nincs mit csodálkozni. A 10 év múlva, a muszlim Európa, majd a brüsszeli kalifátuson keresztül adja az utasításokat. az olyanok mint ti örvendjenek ha kinyalhatják.

      Törlés