Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2015. január 18., vasárnap

A Golánon támadott a Légierő ♦ Hezbollah-vezetőket öltek meg az izraeli rakéták

DZSIHÁD MUGNIJJE ÉS MOHAMMED ISZA, A HEZBOLLAH TISZTJEI. A HÉBER FELIRAT: HUSZÁL – FELSZÁMOLVA

Libanoni és szíriai televíziók értesülése szerint az Izraeli Légierő harci helikoptere vasárnap délután két rakétát lőtt ki a Golán fennsík szíriai oldalára, Kuneitra város közelében.

A támadással egyidőben két vadászgép körözött a térségben.

Értesülések szerint két, szíriai területről a közeli Libanon felé tartó járműre lőtték a rakétákat, amelyeken a libanoni siita Hezbollah szervezet katonai vezetői utaztak, és néhány iráni is. 

Jelentések szerint a járművek összesen kilenc utasából öt vagy hat meghalt, köztük Dzsihád Mugnijje [a nemzetközi sajtó angolos átírásában Jihad Mughniyeh], Imád Mugnijje Hezbollah-terrorvezér  fia. 

Az apa halálát Damaszkuszban, 2008. februárjában egy gépkocsijába rejtett bomba okozta. 

A név szerint említett halottak között van Mohammed Isza [Muhammad Issa], a Hezbollah magasrangú tisztje, valamint Abu-Ali Taptabai iráni tiszt.

A Hezbollah elismerte a támadás tényét és a halálos áldozatokat, és, mint hasonló esetekben, bosszút esküdött. Hasszán Naszrallah, a Hezbollah vezére legutóbb csütörtökön fenyegetőzött Izrael elleni rakétatámadással.

A hadsereg nem kommentálta a hírt. Név nélkül nyilatkozó izraeli hivatalos személy közölte: a gépkocsin utazó személyek Izrael elleni rakétatámadást készítettek elő. 

Mose "Bugi" Jáálon honvédelmi miniszter egy helyi rádiónak adott interjúban emlékeztetett rá, hogy Naszrallah a múlt héten azt állította, hogy fegyveresei nem tartózkodnak a Golán fennsíkon. "Ha a támadás híre igaz, akkor Naszrallah az, aki magyarázattal tartozik" – mondta a honvédelmi miniszter.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése