Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2015. január 28., szerda

Szíriai tűzérségi állásokat támadott a Légierő a Golánon ♦ Jáálon: Nem tűrünk semmilyen agressziót izraeli terület ellen

Szerdára virradó éjfél után a szíriai hadsereg tüzérségi állásait támadta a Légierő, válaszként a kedden izraeli területre kilőtt két rakétára, amelyek a Hermon-hegy közelében csapódtak be.

Az utólagos vizsgálat kiderítette, hogy összesen négy rakétát lőttek ki szíriai oldalról, amelyek közül kettő ért földet izraeli területen.   

Mose „Bugi” Jáálon honvédelmi miniszter közölte: a Légierő támadása Szíriában világos üzenet volt, hogy nem tűrünk semmiféle agressziót izraeli terület ellen, és az izraeli szuverenitást mindenütt, minden eszközzel megvédjük.

Katonai értékelés szerint lehetséges, hogy a Hezbollah a rakétákkal Izrael készültségét kívánta kipuhatolni a Golán térségében. ◙

2 megjegyzés:

  1. Szírek! (Ha tudtok olvasni magyarul): puhatoljatok, puhatoljatok... aztán jön a Piszkos Fred effektus, ti.: egy nehéz fémtárggyal teljes erővel arcon lesztek sújtva. Pedagógiai célzattal. (Netudgi)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Izraeliek ! ( Ti sokan tudtok magyarul ) : Izrael már 60-nál is több éve minden nap arcon van sújtva. Persze csakis nevelési szándékkal. Tudjátok kik !!!!!!

      Törlés