Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2015. június 22., hétfő

Dühöng az intifáda ♦ Gyújtóbomba autóbuszra és két rendőrségi autóra


A Kol Jiszráél, az Izraeli Rádió jelentése szerint vasárnap este a Jeruzsálem tőszomszédságában fekvő Gev'a Binjámin település mellett gyújtóbombát dobtak a 437-es műúton közlekedő 141-es autóbuszra. A sofőr könnyebben megsebesült, két utas sokkos állapotba került.

Kelet-Jeruzsálemben és a Scopus-hegyen ugyancsak vasárnap este egy-egy rendőrjárőr-gépkocsira dobtak gyújtóbombát. Sebesülés nem történt. 

A hatóságok mindezek ellenére nem vonták vissza a Ramadan böjthónapra való tekintettel hozott, és a palesztin lakosság mozgását könnyítő rendelkezéseket Júdeában és Somronban.

A vasárnap életveszélyesen megsebesült határrendőr állapota valamelyest stabilizálódott, válságos állapotban lévő merénylője állapotáról hétfő reggelig nem adtak ki újabb kórházi jelentést. ◙

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  2. A Hamasz mélységesen elítéli a merényleteket, s reményét fejezte ki, hogy a sajnálatos incidensek semelyik félt nem tántorítják el békevágyától. A sebesült határrendőrnek mielőbbi gyógyulást kívánnak. (Gyorshír: Irán legfelsőbb politikai vezetése is elítéli a merényleteket, amelyek megpróbálják aláásni a tűzszüneti megállapodást.)

    VálaszTörlés