Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2015. június 23., kedd

Folytatódik a "rakéta-csöpögtetés" Gázából ♦ A jövő héten érkezne Izrael felségvizeire az új blokádtörő hajóraj

Kedden este 10 óra után rakétát lőttek izraeli területre a Gázai-övezetből. A rakéta két kibuc között ért földet Askelon térségében, és beépítetlen területen robbant. Kárt nem okozott. A környező kibucokban megszólaltak a légvédelmi szirénák.

Francia hírügynökségi jelentések szerint Sziciliából pénteken elindult a svéd szervezésű, a Gázai-övezet tengeri blokádját megtörni szándékozó hajóraj első hajója. Hírek szerint a négy hajóból álló flottilla a jövő héten érkezne Izrael felségvizeihez, fedélzetükön 70 személlyel.

Egyes jelentések szerint az izraeli haditengerészet ezúttal nem fogja leállítani a hajórajt, mint ahogyan tette azt 2010. májusában a török "Mavi Marmara" flottilla hajóival, hanem engedi befutni Gázaváros kikötőjébe.

Izrael hivatalosan nem nyilatkozik.

Képviselők csoportja javasolta a Kneszet etikai bizottságának, hogy foganatosítson lépéseket dr. Bassel Ghattas ellen, aki a demonstratív hajóraj egyik utasa lesz. Ghattas az Egyesült Arab Párt egyik képviselője a Kneszetben. ◙

1 megjegyzés:

  1. Szerintem nincs is kikötője Gázának,mert tavaly lebombázták.
    Az lehetséges,hogy a blokádtörő hajók olyan kis merülésűek,hogy egész közel mehetnek a parthoz.És onnan csónakkal kimehetnek.
    De ki fogja ott ellenőrizni a rakományukat? Hiszen a legutóbbiak tele voltak fegyverrel!

    VálaszTörlés