Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2016. március 1., kedd

Két katona tévedésből behajtott a menekülttáborba – egérutat nyertek a lincselő tömeg elől


Hétfőn este két katona egy katonai gépkocsival tévedésből a Jeruzsálem északi határán fekvő Kalandia menekülttáborba jutott. A tévedést a jelek szerint a kocsi GPS-ének téves értékelése okozta.

Perceken belül dühöngő tömeg vette körül őket és a gépkocsit, benne a katonákkal gyújtópalackokkal felgyújtották. A két katona kimenekült a lángoló autóból. Ketten kétfelé menekültek, de telefonkapcsolatban maradtak a parancsnoksággal. 

A hadsereg különleges egységei perceken belül megérkeztek a táborba. Először a még mindig köveket dobáló tömeget oszlatták szét, majd világító rakéták és a menekülttábor fölött kőröző helikopterek segítségével a katonák keresésére indultak. Az egységre közben tüzet nyitottak a menekülttábor házaiból. A katonák viszonozták a tüzet. Az egységnek nem voltak veszteségei. 

Az egyik katonát végül egy udvarban találták meg, a másiknak sikerült eljutni egy közeli zsidó településre. A két, nem harci alakulathoz tartozó katona csodával határos módon sértetlenül kerülte el a palesztin lincselést. ◙

5 megjegyzés:

  1. .. szerencséjük volt .

    VálaszTörlés
  2. ....." véletlenül "..... ! Provokáció volt a javából !!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. te jól tudod, baszd meg a retkes kurva anyádat, hogy illedelmesen reagáljak az ostoba, korlátolt beszólásodra

      Törlés
    2. Válaszod méltó egy zsidóhoz ! A katonai megoldást elveted ?

      Törlés
  3. Nyugalom, a fiúk megmenekültek, ez a lényeg...

    VálaszTörlés