Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2016. július 17., vasárnap

Két katona meghalt, három megsebesült a Golán fennsíkon kézigránát-robbanásban ♦ Idegen drón a Golán fölött: a Légierő rakétát lőtt rá


Vasárnap reggel a Golán-fennsíkon két katona életét vesztette, egy súlyosan, kettő könnyebben megsérült, amikor egy katona kezében felrobbant egy kézigránát.

A szerencsétlenség egy katonai bázis bejáratánál történt: az első vizsgálatok szerint a katonák vitatkoztak egymással, miután kiszálltak egy határ-ellenőrző őrjárati dzsipből.

A két áldozat: Huszám Táfes 24 éves tartalékos törzsőrmester, gépkocsivezető Beit Dzsann drúz faluból, és Slomo Rindenow 20 éves szakaszvezető egy hadmérnöki egységből, olé katona az Egyesült Államokból, New Jerseyből; itt Szdé Joáv kibucban lakott.

A halálos szerencsétlenség körülményei vasárnap estig nem tisztázottak.
*

Vasárnap délután Szíria felől drón közelített az izraeli határhoz. A Golánon és Galileában elhelyezett elhárító egységek észlelték a pilóta nélküli járművet, és egy-egy Patriot rakétát lőttek ki rá. A Légierő egy gépe ugyancsak rakétát lőtt a drón felé. Két rakéta a dróntól távolabb, egy közvetlenül mellette robbant fel. 

A Golán településein megszólaltak a légvédelmi szirénák.

A rakéták maradványai izraeli területen értek földet, egy 14 éves kislány könnyebben megsérült. A drón visszafordult Szíria irányába.

Amennyire hétfőn reggel tudható, a drón az orosz légierőhöz tartozik, bár a Hezbollah is elbüszkélkedett vele. Diplomáciai egyeztetés Oroszország és Izrael között folyamatban. 

2 megjegyzés:

  1. Elküldtek két sast, hogy elkapjon egy legyet. Pár millió egy 200 dolláros kütyüért és még el sem találták.... hát biztatónak nem mondható.

    VálaszTörlés
  2. Amennyire hétfő reggel tudható, a drón orosz volt. Diplomáciai egyeztetés a két ország között folyamatban.

    VálaszTörlés