Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2017. július 22., szombat

Gyilkosságra gyilkosság • Terrorista ölt Chalamis településen • Három halott áldozat egy családból • A szomszéd az ablakból lőtt rá a 19 éves elkövetőre, aki megsebesült

A MÉSZÁRLÁS UTÁN

Pénteken este palesztin terrorista behatolt a Ramallah közelében lévő Chalamis település egyik házába és késsel rátámadt a szombati vacsoráját fogyasztó családra. Megölte a 70 éves családfőt, annak negyven körüli fiát és lányát, súlyosan megsebesítette feleségét. 

A kiáltozásokra a szomszédból egy szabadságon lévő katona az ablakon keresztül rálőtt a gyilkosra, akit súlyos sebesüléssel a petach tikvai Beilinson kórházba szállítottak. 



Az elkövető, a 19 éves Omar el-Abed a Ramallah közelében fekvő Kobbar faluból, percekkel a gyilkosság előtt a következőket írta Facebook-oldalára: "Szeretem az életet, de mit ér, ha a mi El Aksza mecsetünket bemocskolják, fiataljainkat leölik? Megyek bosszút állni." Bejegyzésére több tízezer méltató reagálás érkezett.

A mészárlásra a pénteki általános palesztin tüntetés-sorozat után került sor, miután a rendőrség, a kormány döntésének megfelelően helyükön hagyta a korábban felállított fémdetektorokat a Templomhegyre vezető bejáratokon. 

A fémdetektorokat azért szerelték fel, hogy megakadályozzák fegyverek és petárdák bevitelét a templomhegyi mecsetekbe, ahonnan múlt pénteken oda becsempészett lőfegyverekkel három izraeli arab Umm el Fahm-ból meggyilkolt két izraeli határrendőrt. 

A fémdetektorok elleni tiltakozásul a pénteki ima a Templomhegyen kívül zajlott, majd az esti órákig dühöngő palesztinok megütköztek a határrendőrséggel. A véres zavargásoknak három palesztin halottja volt.

A családirtás hírének elterjedése óta a palesztin városokban örömünnepeket tartanak, a Hamasz hősként ünnepli a gyilkost.

Mahmud Abbász, a Palesztin Autonómia elnöke pénteken közölte: megszakítja a biztonsági együttműködést Izraellel mindaddig, amíg a fémdetektorok a helyükön maradnak. 

Mint azt a szombaton reggel megejtett vizsgálat kiderítette, az elkövető átugrott a település védőkerítésén, a riasztás működésbe is lépett, ám a gyilkos ekkor már belépett a kerítéshez legközelebbi házba.

A hadsereg szombaton hajnalban körülvette Kobbar falut, ahol a gyilkos családja lakik, fivérét őrizetbe vették, házukat kijelölték lerombolásra. ◙

FORRÁS: A KOL JISZRÁÉL, AZ IZRAELI RÁDIÓ HÍREI ÉS INTERNETES HÍRPORTÁLJA

3 megjegyzés:

  1. Mit jelent a cím, hogy gyilkosságra gyilkosság?
    Kit gyilkoltak meg először?

    VálaszTörlés
  2. ... ártatlan emberek lemészárlásával , nem oldható meg a válság .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudomásul kell venni, hogy a palesztinok az őslakosok.
      El kell fogadni az Oroszok javaslatát, és Birobidjánban nem kell hivatásszerűen rettegni

      Törlés