Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2017. július 14., péntek

Terror az Óvárosban • Izraeli arabok lövöldöztek az Oroszlános kapunál • Két izraeli határrendőrt megöltek, a három elkövetőt agyonlőtték


Pénteken reggel hét óra után három izraeli arab terrorista Umm el-Fahem városból izraeli határrendőrökre lőtt a jeruzsálemi Óváros Oroszlános kapujánál. Két, 25 év körüli határrendőrt a jeruzsálemi Hadassza kórházba szállítottak, ahol belehaltak sérüléseikbe. Egy mellettük szolgáló egészségügyis könnyebb sérüléseket szenvedett. 

A két hősi halott határrendőr: Ha'il Satawi és Kamil Shnaan
A támadók a Templomhegy felől jöttek, és a támadás után arrafelé is menekültek. A védelmi erők üldözőbe vették őket és valamennyiüket agyonlőtték. Fennáll a súlyos gyanú, hogy a három terrorista az egyik mecsetből kapta kézhez az ott tárolt fegyvereket és onnan indult gyilkolni.


A Kol Jiszráél. az Izraeli Rádió jelentése szerint két terrorista házilagos gyártású Karl Gustav tipusú gépfegyverrel, a harmadik pisztollyal támadott.

A rendőrség minden oldaláról lezárta a Templomhegyet. A mecsetekben elmarad a pénteki ima. ◙

1 megjegyzés:

  1. a terroristák családtagjait megkeresni, házukat lebontani. Houellebecq írta, hogy az iszlám a legbutább vallás. és a leggonoszabb. bár meg lehetne győződni az ellenkezőjéről

    VálaszTörlés