Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2019. január 12., szombat

A Légierő újból támadott Damaszkuszban ✲ Súlyos rendbontás a gázai határon ✲ Százezrek a nemzeti parkokban



► A januári hétvége különösen szép idővel ajándékozta meg Izraelt. Péntektől szombat estig több, mint százezer kiránduló kereste fel a kirándulóhelyeket és a nemzeti parkokat. A legtöbben a hófödte Hermon sípályáját és a Jordán folyó eredője közelében fekvő nemzeti parkot keresték fel.


► Szíriai hivatalos jelentés szerint pénteken éjjel az izraeli Légierő gépei újból rakétatámadást intéztek a damaszkuszi repülőtéren lévő raktárépület ellen, valamint egy további, a szíriai fővároshoz közeli raktár ellen. Mindkét színhelyen a libanoni Hezbollah számára Iránból odaszállított rakétákat tároltak.


A szíriai jelentés azt közölte, hogy a legtöbb izraeli rakétát a levegőben megsemmisítették, ugyanakkor más források robbanásokról és tüzekről számoltak be.


A Légierő legutóbb december 25-én támadott reptéri fegyverraktárakat.


► Pénteken délután az utóbbi hetek legsúlyosabb összetűzésére került sor a Gázai-övezet és Izrael határán. A mintegy 13 ezer rendbontó köveket és Molotov-koktélokat dobált a határőrök felé, és többen megpróbáltak átjutni a védőkerítésen. 


A határőrség a katonákat megközelítők ellen fegyverüket használták. Az összecsapásokban egy 43 éves asszony életét vesztette. A konfliktusokat kiprovokáló Hamasz előszeretettel küld a kerítést megrohamozó tömegbe gyerekeket és asszonyokat. ◙

2 megjegyzés:

  1. "Szíriai hivatalos jelentés szerint pénteken éjjel az izraeli Légierő gépei újból rakétatámadást intéztek a damaszkuszi repülőtéren lévő raktárépület ellen, valamint egy további, a szíriai fővároshoz közeli raktár ellen."
    Ez már a sokadik ilyen támadás volt. Eredmény pedig nulla.

    VálaszTörlés
  2. Mi az hogy nulla? Fogalmam nincsen, hoonét veszi ezt. Az elképzelhető, sót az átlag polgár szemiben úgy tünik mintha a légierő teljesen feleslegesen szállna fel és bombázna célpontokat. DE! Gondolt maga már arra, hogy ha ezek a rakéták egész véletlen bevetésre kerülnek mekkora károkat okozhatnak? Nos eredmény az hogy nincsen rakétázás per pillanat és nem kell az óvóhelyekre rohangálni.Mielőtt olyén kijelentést tesz legközelebb gondolja végig

    VálaszTörlés