Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2019. január 21., hétfő

Feszültség északon ✲ A Légierő masszív támadásokat hajtott végre szíriai területen


Vasárnap a kora délutáni órákban az izraeli Légierő a Földközi tenger felől rakétákkal támadta a Damaszkusz közelében lévő katonai bázist, amelynek a raktáraiban izraeli értesülés szerint Iránból odaszállított rakéták, és/vagy precíziós rakéta-alkatrészeket tárolnak a libanoni Hezbollah számára.

Szíriai és orosz jelentés szerint az izraeli gépek hét rakétát lőttek ki, és a szíriai légelhárítás orosz gyártmányú rakéta-elfogó egységei valamennyit megsenmmisítették. Orosz híradás négy támadó F-16-os izraeli gépről tett említést.

Egy órával ezután Szíriából egy darab föld-föld rakétát lőttek ki Izraelre, amelyet a Vaskupola megsemmisített. A Hermonon síelő több száz izraeli látta a Vaskupola rakéta-csóváját és hallotta a találat robbanását, de semmiféle menekülés vagy riadalom nem volt. 

Válaszképpen az izraeli Légierő hétfőre virradó éjfél után masszív támadást hajtott végre szíriai területen az irániak által támogatott "Kudsz" (El-Kudsz Jeruzsálem arab neve) csapat bázisai, és különböző raktárak ellen. Az Asszad elnök oldalán harcoló fegyvereseknek 11 halottjuk van, a megtámadott objektumok súlyos kért szenvedtek.

Hermon sípályáit a hatóságok lezárták a nagyközönség elől. 

Az ország északi részében zavartalanul folytatódik a mindennapi élet. ◙

1 megjegyzés:

  1. 45 támadó fegyverből 30-at lőttek le. Ez nagyon jó, de a 15 bizony célba talált. Ez is nagyon jó !
    A helyzet azonban nem változott.

    VálaszTörlés