Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2019. november 19., kedd

Kedden hajnalban négy rakéta a Golánra • Harmadik választás szinte bizonyos


Folyik a "zsidók háborúja" a Likud és a Kék-fehér között. A játék döntetlenre áll. Órákkal a Beni Gantznak az államelnök által kormányalakításra adott négy hét lejárta előtt megegyezésre alig van kilátás. Ez pedig egy harmadik választási fordulót jelent, ahol az erőviszonyok aligha fognak változni az előző kettőhöz képest.

Közben kedden hajnali öt óra előtt északról is megérkezett a gázainál nagyságrendekkel fenyegetőbb jelzés. Szíriai területről négy rakétát lőttek ki a Golán fennsík északi térsége felé.

A Vaskupola mindet semlegesítette. 

Az izraeli rádió délelőtti hírei arról tájékoztatnak, hogy a kilövések mögött Irán áll.

Damaszkuszi jelentések ugyancsak kora reggel izraeli rakétatámadásról tudósítottak a szíriai főváros repülőtere közelében.

Vagyis lassan, de biztosan feláll egy kétfrontos rakétaháború lehetősége.


A pártok álláspontjai, az elvárt követelések mit sem változtak. A 61 fős, vagy annál erősebb koalícióra semmi kilátás. Beni Gantz egy kisebbségi kormány alakítását fontolgatja az arab "Egyesült Lista" támogatására számítva, amit Netanjáhu hazaárulásnak nevezett.

Az idő múlik, a pártvezérek totojázása pedig tovább görgeti maguk előtt – és előttünk! – a problémákat. Biztonságiakat és gazdaságiakat. 

Az őrség a helyén áll. A Cáhál, az Izraeli Hadsereg felkészült minden eshetőségre. ◙

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése