Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2013. február 17., vasárnap

Netanjáhu megvédte a mundér becsületét


Binjámin Netanjáhu miniszterelnök vasárnap hivatalos nyilatkozatot tett az "X rab", alias Ben Zygier, alias Ben Alon ügyéről – az elsőt annak múlt heti, sajtóbani "kiteregetése" óta.

A kormányfő visszautasította három baloldali Kneszet-képviselő és egyes izraeli újságok gyanúsításait az állam törvénytelen eljárásával kapcsolatban.

Netanjáhu a szokásos vasárnapi kabinetülésen teljes bizalmát fejezte ki mind az állam biztonsági testületeiben, mind pedig az állam jogrendjében. "A hírszerzés és a biztonsági testületek egymástól függetlenül, de törvényes keretek között működnek. A hírszerző és biztonsági akciók túlzott kiteregetése viszont veszélyt jelenthet, és időnként jelent is az állam biztonságára" – tett kritikus célzást a sajtó munkatársai irányába.

Az ausztráliai-izraeli állampolgárságú Moszád-ügynök (netán kettős ügynök) előéletéről, működéséről, fogva tartásáról és öngyilkosságáról honlapunk itt és itt számolt be.

A kormányfői bejelentés semmiféle konkrétumot nem tartalmazott Ben Zygier hírszerzői vagy egyéb tevékenységéről, letartóztatásának és fogva tartásának körülményeiről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése