Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2013. augusztus 24., szombat

Katonai beavatkozás esetére: földalatti amerikai parancsnokság Ammanban

A titkosszolgálati témákra szakosodott izraeli "DebkaFile" honlap értesülése szerint az Egyesült Államok föld alatti katonai parancsnokságot épített Ammanban, Jordánia fővárosában. A létesítmény egy szíriai katonai beavatkozás esetén kapna szerepet.

A föld alatti parancsnokságon, amelynek hivatalos megnevezése Centcom Forward-Jordan (kb. "Jordánia Előretolt Központi Főhadiszállás") 273 amerikai tiszt teljesít szolgálatot. A létesítményt a héten avatta fel a Jordániába látogató Martin Dempsey, az amerikai egyesített vezérkar főnöke.

A DebkaFile forrásai szerint a főhadiszálláson a múlt héten első ízben járhattak újságírók, de csak azzal a feltétellel, hogy a látottakról semmilyen részletet nem közölhetnek.

A honlap mégis vastag betűkkel tudatja: a főhadiszállás távközlési kapcsolatban áll az amerikai, az izraeli, a jordániai és a szaud-arábiai légierők parancsokságaival – állítólag arra az esetre készülve, ha Barack Obama elnök elrendelné a repülési tilalmat Szíria egyes régióinak a légterére. ◙

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése