Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2013. augusztus 20., kedd

Mááriv: izraeli és palesztin tisztségviselők találkoztak Budapesten

Izraeli és palesztin tisztségviselők találkoztak a múlt héten Budapesten, és az arra irányuló erőfeszítésekről tárgyaltak, hogy biztosítsák az amerikai közvetítéssel felújított közvetlen béketárgyalások folytatódását – írta vasárnap a Mááriv című izraeli napilap.


A lap tudósítása szerint izraeli részről Dov Lipman, Boáz Toporovszki és Jif'át Kariv a Jés Atid (Van Jövő) párttól, valamint Mose Mizráchi a Munkapárttól és David Cur a Hatnuá-tól (Mozgalom) vettek részt a tanácskozáson. A palesztin felet két Fatach-tisztségviselő: Kaddúra Fáresz és Számi al-Abed, továbbá két törvényhozó, Abdalláh Abdalláh és Dzsamál Zakkút képviselte.

"Minél előbb eljutunk a kétállami megoldáshoz, annál jobb mindkét félnek. Azzal a tudattal távoztam a találkozóról, hogy tudunk beszélni velük - mondta az újságnak Jif'át Kariv asszony. - A (Jordán) folyótól a (Földközi) tengerig terjedő egyállami megoldás támogatása árt a békefolyamatnak. Az izraeli kormánynak felelős és merész döntéseket kell hoznia ."

A Mááriv szerint a palesztin és izraeli tisztségviselők Budapesten megegyeztek egy közös közlemény kiadásában, amely sürgeti az izraeli és palesztin vezetőket, hogy jussanak megállapodásra, és kinyilvánították támogatásukat a Genfi Kezdeményezés nevű, palesztin és izraeli szakértőkből, egykori diplomatákból és kormányhivatalnokokból állt csoport béketerve mellett.

Kaddúra Fáresz a maga részéről csak a találkozó tényét erősítette meg, de részleteket nem közölt, és megjegyzést sem fűzött hozzá.

Forrás: Mááriv, MTI 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése