Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. február 3., hétfő

Közelednek az álláspontok?


A New York Times hétfői számában megjelent riportjában Mahmud Abbász, a Palesztin Autonómia elnöke beleegyezett, hogy három év helyett öt év legyen az az átmeneti időszak, amely az Izraellel megkötendő végleges békeegyezmény és a Nyugati Partról történő izraeli kivonulás között eltelik. (Izrael 10-15 évet tart megfelelőnek.)

A palesztin fél állítólag abba is beleegyezne, hogy a leendő palesztin állam határátkelőin és a Jeruzsálem zsidó és arab negyedei közötti átkelőkön harmadik fél, például a NATO, az Egyesült Államok teljesítsen határőri - járőri feladatokat.

Amikor a riporter rákérdezett a legkritikusabb helyszín, a palesztin állam és Jordánia közötti területsáv ellenőrzésére, Abbász elnémult... 

A ynet izraeli hírportál megfigyelője szerint Mahmud Abbász rugalmasnak kíván feltűnni a nyugati sajtóban, miközben elhallgatja a palesztin álláspont azon részleteit, amelyek teljességgel lehetetlenné teszik a megegyezést: például Izrael elismerését zsidó államként, vagy a tényt, hogy az esetlegesen megalakuló palesztin államban egyetlen zsidó sem élhet majd. ◙

2 megjegyzés:

  1. ".... az esetlegesen megalakuló palesztin államban egyetlen zsidó sem élhet majd."....

    Pedig mennyien akarhatnak ott élni......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!◙

    VálaszTörlés
  2. Ha ebben a - remelem soha letre nem joevoe - palesztin allamban egyetlenegy zsido sem elhet, akkor Izrael - a zsido allam - terueleten, egyetlenegy arabnak sem szabadna majd elnie, igy igazsagos. Egy esetlegesen letrejoett palesztin allambol amugyis csak napi rendszeresseggel joennenek raketak, oengyilkos terroristak meg hasonlo, nem arra hasznalnanak a palesztinok, azaz az arabok, azt az allamot, hogy bekeben eljenek, hanem arra, hogy megsemmisitsek Izraelt.

    VálaszTörlés