Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. június 24., kedd

Hamasz-vezér: Áldassék az elkövetők keze!

A Kol Jiszráél, az Izraeli Rádió közölte: Haled Mesál, a Hamasz palesztin terrorszervezet vezetője Katarban úgy nyilatkozott, hogy nincs tudomása a június 12-én, csütörtökön este elrabolt három elrabolt izraeli tizenévesről.
Mesál az emberrablás óta hétfőn este szólalt meg először: az al-Dzsazíra pánarab hírtelevíziónak azt állította, hogy a Hamasz vezetősége nem küld utasításokat a fegyveres szárny "terepen" (értsd: Izraelben) működő aktivistáinak, mikor és hogyan tevékenykedjenek. "Ha kiderül, hogy valóban emberrablásról van szó, akkor áldassék az elkövetők keze" – tette hozzá. 

Mesál szerint a palesztin nép kötelessége rabjainak kiszabadítása, egyben elítélte a Palesztin Hatóság és Izrael közötti egyeztetést biztonsági kérdésekben, és bejelentette, hogy a Fatah és a Hamasz kiegyezési megállapodása alapján árulásnak minősül, ha információt adnak át az ellenségnek.

Az elrabolt izraeli fiatalok felkutatásában vállalt állítólagos palesztin együttműködés miatt veszélybe kerülhet a Fatach-Hamasz kiegyezés. Mohammed Nazal, a Hamasz-politbüro tagja azzal vádolta Mahmud Abbászt, a Palesztin Autonómia elnökét, hogy megszegte az áprilisi egyezményt. Nazal úgy nyilatkozott a Hamasz-közeli al-Reszala hírportálnak, hogy az Izraellel való együttműködés "feltárta a Palesztin Hatóság biztonsági erőinek csúf arcát. Az ellenállással szembeni háborúban a megszállókhoz csatlakoznak". ◙

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése