Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. június 22., vasárnap

Nagyobb hadművelet Gázában – egyre valószínűbb

A három jesiva-tanuló elrablása és ezt követően a Cáhál, az Izraeli Hadsereg szisztematikus rajtaütései a Nyugati Parton kiépített Hamasz-infrastruktúra ellen érzékenyen érintik a Gázai-övezetet uraló Hamasz-kormányzatot is.

Az utóbbi héten alig volt nap, amikor ne lőttek volna rakétákat izraeli területre: a legfőbb célpont Askelon városa volt.

A rakétázások mindeddig nem okoztak sem személyi sérülést, sem károkat, de a rendszeresen – és gyakran az éjjeli órákban – megszólaló légvédelmi szirénák és maga a potenciális veszély felborítják a Gázai-övezettel határos déli régió – Asdod, Askelon, Szdérot, Netivot városok és a körzet kibucai, mosávjai – lakosai nyugalmát, normális életvitelét.

E városok és települések képviselői hivatalosan kérik a kormánytól, hogy a hadsereg gondoskodjék a csend és a biztonság helyreállításáról.

rakétázók harci kedvét a jelek szerint a Légierő rendszeres válaszcsapásai sem képesek megfékezni. Szombaton este a honvédelem egy magát nem nevesítő vezetője úgy nyilatkozott, hogy egy nagyobb katonai hadművelet a Gázai-övezetben egyre reálisabb és egyre közelebbnek tűnő lehetőség. ◙

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése