Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. június 1., vasárnap

Robbanóöv a kabát alatt • Öngyilkos terrorakciót előztek meg Áriélnél

Pénteken reggel az Áriél város közelében lévő Tapuach átkelőhelyen a katonák gyanút fogtak, amikor egy húsz év körüli arab fiatalember a meleg idő ellenére nagykabátban közelített feléjük.

Amikor felszólították, hogy vegye le a kabátot, ellenállt, végül azonban magától a földre feküdt, bevallotta, hogy robbanóövet visel, és hagyta, hogy lefejtsék róla. A riasztott tűzszerészek megállapították, hogy a testéhez rögzített tizenkét, kábelekkel összekötött vascsőből csak az egyikben volt robbanóanyag. A tűzszerészek a bombát ártalmatlanná tették. A palesztin arabot letartóztatták.

Ugyanezen az átkelőhelyen áprilisban a biztonsági erők egy gyanúsnak talált paleszin fiatal ruhája alatt hosszú, éles kést találtak, amellyel, mint beismerte, ölni akart.

Tavaly ilyenkor, ugyancsak a Tapuach átkelőnél egy Evjatar Borowsky nevű izraeli polgárt késelt halálra egy palesztin.

"Világos, hogy a palesztinok nem a béke felé hajlanak. Itt az ideje, hogy a kormány ezt belássa, és azokat is belátásra késztesse, akik Izraelt okolják a békemegbeszélések kudarcáért" – mondta Gerson Messika, a Somroni Regionális Tanács vezetője.  

6 megjegyzés:

  1. Nahát, ezek az arabok ! Vajon ki ad nekik ilyen magasan fejlett technológiát mint a " hosszú éles kés " ?
    Azonnal be kell vetni ellenük a vaskupolát az F-15 vadászgépeket és sürgetni az F-35 vadászok beszerzését !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek azzal, hogy akiben akkora a gyűlölet, hogy a saját élete sem érdekli, csak az hogy másik emberekben minél nagyobb kárt tudjon okozni, azok ellen be kell vetni a lehetséges legmagasabb szintű technikát. Ha komolyabb fegyverhez jutnának, akkor azt használnák, addig csak csapágygolyókkal, csavarokkal dúsítják a robbanóanyagokat hogy minél több körülöttük levő embert, akár izraeli, akár turista, akár gyerekek meggyilkoljanak. Ebből is látszik "palesztina" valódi arca. Ugyan szánalmas kísérlet, de sokan megpróbálják összemosni ezeket az aljas, és gyáva gyilkosokat Izraellel. Lehet hogy a világot el tudják kábítani, és még magukat állítják áldozat szerepbe, de Izrael ahogy eddig is, ezután is meg fogja védeni magát. A "palesztin" terrorállamnak a bukás a sorsa, ahogy a támogatóiknak is. Az arabokkal egyébként semmi bajom, érdemes lenne látni a magyar ismerőseim arcát, amikor elmondom nekik, hogy itt izraelben arab a főnököm meg több munkatársam is. Ők meg most akkor már nem értik az egészet, hiszen az arabok el vannak nyomva nem ? Ez van, a világon az arab hazug mese terjedt el, és sok hozzá nem értő barom meg még segít is terjeszteni. Nehéz ezzel együtt élni de ez van. Sok önjelölt Izrael szakértő hahaha !

      Törlés
    2. Ez a "magasan fejlett technológia" elég volt ahhoz, hogy a Vogel család 5 tagja - a szülők és 3 GYEREK - életét kioltsa.
      Ha a Te családodat látogatná meg, akkor is ilyen hülye szöveget nyomnál?
      Mirjam

      Törlés
    3. Hm....Izrael Állam a csúcstechnikás fegyvereivel több embert ölt meg mint a palesztinok összesen !

      Törlés
  2. Szerintem az is " aljas és gyáva gyilkos " aki csúcstechnikás fegyverrel öli a menekülttáborok lakóit !
    Az izraeli állam is terror állam abban különbözik a palesztintól,hogy utóbbinak nincsenek atomfegyverei.

    VálaszTörlés
  3. Nagy arabbarátok ehhez miért nem szóltok hozzá? http://www.atv.hu/kulfold/20140602-50-orszag-ahol-eletveszelyes-keresztenynek-lenni
    Mirjam

    VálaszTörlés