Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. június 29., vasárnap

Gázai-övezet: rakéta rakétát követ • Újabb tisztogató hadművelet a küszöbön

A Légierő szombatra virradó éjjel négy célpontot, köztük egy fegyverraktárat támadott a Gázai-övezetben, válaszképpen a pénteki rakétázásokra.

Szombaton este öt rakétát lőttek ki Szdérot városára. A város iparövezetében egy üzemet találat ért: az épület porig égett. A késő esti órákban tucatnyi tűzoltó autónak sikerült megakadályozni a lángok tovaterjedését. Négy személy könnyebben megsebesült. 

Szombaton, késő este a Légierő 24 órán belül másodszor hajtott végre megtorló támadásokat a Gázai-övezetben, összesen 12 célpont ellen. A pilóták és az elektronikus megfigyelő eszközök pontos találatokról számoltak be: egyebek között fegyvergyártó műhelyek és föld alá rejtett rakétakilövő állások semmisültek meg. 

Álon Davidi, Szdérot város polgármestere közölte, hogy a helyzet ellenére vasárnap rendes tanítási nap lesz, egyben felhívta a lakosság figyelmét a légvédelmi utasítások maradéktalan betartására. 

Egyre valószínűbb, hogy a hadsereg a közeli jövőben újabb tisztogató hadműveletet kezd a Gázai-övezetben, alig másfél évvel a hasonló okokból, 2012. novemberében végrehajtott "Felhőoszlop" hadművelet után. ◙

FORRÁS: A Kol JIszráél, az Izraeli Rádió "BÉT" műsorának félóránkénti hírei, és az adó hírportálja.

3 megjegyzés:

  1. Isten áldja és óvja meg Izraelt.

    VálaszTörlés
  2. A Hamasz akcióira egyetlen válasz létezik: Izrael pontosan ezt teszi!

    VálaszTörlés
  3. Na, a Felhőoszlop sem ért el semmiféle eredményt ! A mostani sem fog !
    A lényeg viszont megvan: a feszültség tartós marad !

    VálaszTörlés