Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. június 27., péntek

Izrael megnevezte a két emberrablót • Mindkettő Hamasz-aktivista, mindkettő izraeli börtönből szabadult

MARUÁN KAUASZME ÉS AMER ABU-EISE

A Sin-Bét, Izrael belbiztonsági szolgálata csütörtökön nyilvánosságra hozta két palesztin arab nevét és képét, akiket a három tizenéves jesiva-tanuló két héttel ezelőtt végrehajtott autóba csalásával és elrablásával gyanúsítanak.

Amer Abu-Eise 33 éves és Maruán Kauaszme 29 éves terrorista, Hebron lakosai, mindketten a Hamasz tagjai, korábban izraeli börtönökben töltötték büntetésüket, terrorcselekmények miatt.

A két terroristának számos segítőtársa lehetett.

Az információhoz több tucat letartóztatott Hamasz-aktivista kihallgatása révén jutottak.

Hivatalos Hamasz-tisztségviselők névtelenül megerősítették, hogy a két említett személy valóban a szervezet tagja, és azt is, hogy az Izraeli Hadsereg a keresés kezdete óta szemmel tartja és kikutatta otthonaikat, valamint, hogy néhány tárgyat lefoglaltak. A két gyanúsított fivéreit és feleségeit kihallgatták, az asszonyokat szabadon engedték. 

A két gyanúsított személynek június 12, csütörtök, vagyis a hármas emberrablás időpontja óta nyoma veszett. 

Egyikük apja, Omar Abu-Eise, aki maga is több esetben volt büntetve terrortevékenység miatt, hírügynökségeknek elmondta, hogy fiával aznap, csütörtök délelőtt egy rokoni esküvőn voltak, este 10 órakor azonban fia már nem felelt a telefonhívásra, és azóta sem elérhető.

A három fiút is éppen június 12-én, csütörtök este 10 óra körül látták társai, és a Hebron – Kirját Árbá-i rendőrségen 10:25-kor vették az egyik fiú rövid telefonüzenetét: "Elraboltak!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése