Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2016. január 4., hétfő

Harmadik napja folyik a hajtóvadászat a Dizengoff-i gyilkos után ♦ Még aznap megtalálták a mobilját ♦ Rendőrségi mulasztások kérdése

Nashat Melhem • Fotó: REUTERS

Hétfőn harmadik napja folytatódik a hajtóvadászat Nashat Melhem után, aki pénteken délután Tel Avivban, a Dizengoff utcában sorozatokat lőtt a “Szimtá” pub ablakán keresztül a bent ülőkre, két ember halálát okozva.

A rendőrségi közlemények szerint immár egyértelmű, hogy ő ölte meg a 41 éves Ayman Shaaban loddi arab taxisofőrt is, akinek a holttestére pénteken délután bukkantak Tel Aviv északi részén.

A nyomozás részleteire közlési tilalmat rendeltek el, amely hétfő délben még érvényben van.

Azt még pénteken közölték, hogy egy egyetemi hallgató Ramat-Avivban (Tel Avivtól északra, a Jarkon folyó északi partján, itt van a Tel Aviv Egyetem is) egy gazdátlan mobiltelefont talált, amelyre egymás után arab nyelvű hívások érkeztek.

A diák a telefont annak rendje s módja szerint leadta a rendőrségen, ahol hamar kiderítették, hogy Nashat Melhem telefonjáról van szó.

Hétfői hírek szerint a nyomozás jelentős rendőri erőkkel Ramat Avivra összpontosul. Melhem itt is, Tel Avivban is sok helyen fordult meg, ahol kisebb szerelési munkákat végzett.

Tel Avivban vasárnap óta a szülőknek csak fele-harmada engedi iskolába, illetve viszi óvodába gyermekeit; különösen vonatkozik ez a város északi negyedeire.

A hétfő reggeli lapok kényes kérdéseket vetnek fel a rendőrség, illetve a Sin-Bét tevékenységére. 

A két “millió dolláros” kérdés: 
1. Hogyan csúszhatott ki a lövöldöző a rendőrök látóköréből Tel Aviv szivében, szinte méterekre a Rendőrség tel-avivi központjától? 
2. Miért nem tették közre azonnal az elkövető képét, amelyet a belváros tucatnyi zárt televíziós kamerája rögzített? Ha ezt tették volna, a járókelők gyorsan felismerhették és nagy valószínűséggel ártalmatlanná tehették volna, amint az számos palesztin terrorcselekmény során megtörtént. ◙

6 megjegyzés:

  1. ...miért itélték úgy anno, h. nem beszámítható??? ki volt a bírÓ??? ki volt a szakorvos????

    VálaszTörlés
  2. remélem, amikor unokám bar micvójára megyünk, legalább ezt a gyilkost már elkapták!!

    VálaszTörlés
  3. ha jól értem, a taxi kivitte őt TLV központjából, eldobta a mobilját is, ezek után bárhol lehet az országban :-(

    VálaszTörlés
  4. .. beteg , de tud ártani - gyilkolni ! Tehát tud mérlegelni ! .. és a Bíró ?

    VálaszTörlés