Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2016. május 6., péntek

Elfogott Hamasz-aktivista megadta az alagutak pontos helyét, az építés módszereit, a felelős személyek neveit ♦ Összefüggő alagútrendszerek milliókért, fegyverraktárakkal, pihenőszobákkal


Mohammad Atuna (29), az Izaddin el-Kasszam embere áprilisban két késsel felfegyverkezve átlépte a Gázai-övezet határát, hogy terrorakciókat hajtson végre. A biztonsági erők hamar letartóztatták és kihallgatásnak vetették alá.

Atuna meglepően részletes vallomást tett. Kiderült, hogy már vagy tíz éve vesz részt a Hamasz alagútásási projektjében, ismeri az alagutak pontos helyét, az ásás módját, az építési anyag mennyiségét, megközelítőleg a ráfordított árat és a technológiát, sőt, a projekt vezetőit is, és az övezet határán lévő házakat, amelyekből az Izrael felé ásott alagutak kiindulnak.

Az alagutak ásásával a Hamasz a "Nahba" nevezetű különleges egységet bízta meg. Több alagút rendszert alkot, közöttük fegyverraktárakkal, berendezett szállásokkal és pihenőszobákkal, felhalmozott élelmiszerrel a hosszabb időn át támadásra készülő fegyveresek számára.

Több fegyverraktár az izraeli határ közelében lévő családok házaiban található. ◙

FORRÁS: JEDIOT AHRONOT

8 megjegyzés:

  1. azta...! Ez aztán fogás! Egy halálraszánt terrorista és felfedi a titkokat. Hmm. Viszont a nyilvánosságra hozott név egyben a halálos ítélete, mert ezt nem fogják megtorlatlanul hagyni a társai. Közben azon is tűnődtem, hogy micsoda rengeteg energia, pénz, élet megy el ezzel a projekttel. Mi mindent lehetne ebből építeni. Miért nem akarnak inkább az izraeliekkel együtt fejleszteni, építeni? Mindenki jobban járna. Az egész világ is.

    VálaszTörlés
  2. ... nagy "jellem" ez a görény ! Egyértelmű a feladat !

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. EZT NAGY S KOMOLY INFORMÁCIÓT EL KELL JÚTAZNI ÖSSZES EURÓPAI ORSZÁGOK S AMERIKÁNAK!!!! TALÁN ÉSZHEZ TÉRNEK, S NEM IZRAEL ELLEN ÁLLNAK FOLYAMATOSAN!

    VálaszTörlés
  5. Íme nem szunnyad és nem alszik Izrael őrizője...121.Zsoltár 4.

    VálaszTörlés