Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2018. május 10., csütörtök

Iráni rakéták a Golánra • Szíriában állomásozó iráni objektumokat támadott az izraeli légierő • Lieberman: Ha Izraelben eső lesz, akkor Szíriában özönvíz



Csütörtökre virradó éjjel a Szíriában állomásozó iráni "Kudsz" egységek tűzérsége 20 rakétát lőtt ki a Golán-fennsíkra, a Cáhál, az izraeli hadsereg határvédő állásai felé.

A rakétaelhárító "Vaskupola" ütegek négy rakétát megsemmisítettek, amelyek az izraeli oldalon értek volna földet; a többi rakéta a határ szíriai oldalán robbant.

Az izraeli légierő gépei még az éjjeli órákban mintegy ötven, Szíriában állomásozó iráni katonai objektumot támadtak, illetve semmisítettek meg, egyebek között rakétaütegeket, fegyverraktárakat, radarokat és hírszerzési központokat. A fenti térképet a szíriai terület mélységében támadott objektumokról  a hadsereg szóvivője tette közzé.

A reggeli órákban teljes a nyugalom a Golán fennsíkon. A polgári lakosság a normális, mindennapi életvitelét folytatja. 

Avigdor Lieberman honvédelmi miniszter kijelentette: a Légierő az éjszakai támadás során szinte a teljes iráni katonai infrastruktúrát megsemmisítette Szíriában, majd hozzátette: "Ha Izraelben eső lesz, akkor Szíriában özönvíz".

A Pikud hácáfon, az Északi Hadtest teljes készültségben várja a fejleményeket. ◙

FORRÁS: A Kán Kol Jiszráél, az Izraeli Rádió hírei és internetes portálja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése