Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2011. augusztus 31., szerda

Ne próbálgassák Izrael türelmét!

Beni Ganz tábornok, a Cáhál, az Izraeli Hadsereg vezérkari főnöke figyelmeztetést küldött a Hamasz és a többi, a Gázai-övezetbe befészkelődött terrorszervezet címére: nem vezet jóra, ha próbálgatják Izrael türelmét.
Az izraeli nemzetvédelem felelősei a héten már nyilatkozatban közölték: nem fogadjuk el a - kifejezésük szerint – "csöpögtetős rakétatámadásokat", vagyis, hogy néha-néha "megeresztenek" egy-egy Grad vagy Kasszam rakétát izraeli terület felé.
*
Az izraeli kormány mérlegeli annak a lehetőségét, hogy az eddiginél nagyobb egyiptomi katonai kontingenst engedjenek be a Sínai félszigetre, ahol, a jelek szerint, az ott állomásozó ENSZ katonák nem tudnak megbirkózni az egyre nagyobb számú és mind több fegyverrel bíró helyi terrorcsoportokkal.
Izrael a közelmúltban hozzájárult, hogy Egyiptom ezres nagyságrendű csapatokat hozzon át a Szuezi csatorna keleti oldalára, főként a gázvezetékek védelmére és a Sínai félszigeten tartózkodó turisták védelme céljából.
Az izraeli felderítés értékelése szerint nemzetközi terrorszervezetek a Mubarak-rezsim bukása óta hátországi fegyverraktárnak tekintik az Izrael területénél háromszor nagyobb Sínai félszigetet. ◙

1 megjegyzés:

  1. A pwsti taxisok radiilapcsolatban
    vanak egymassal ha gyanus es nem
    fizet vyncselekmenh gyanuja vn seg
    tseget kap a töbi taxistol.

    VálaszTörlés