Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2011. augusztus 29., hétfő

Palesztin terrortámadás Tel Avivban – nyolc sebesült

Nablusz (Söchem) városából beszivárgott huszonéves palesztin arab hétfőre (augusztus 29) virradó éjjel 2 óra felé a vegyes arab-zsidó lakosságú Jaffában (Tel Aviv déli elővárosa) leintett egy taxit, a sofőrrel a központi autóbusz-állomásra vitette magát, majd annak közelében késszúrásokkal megsebesítette a sofőrt, akit kidobott a kocsijából.
Ez után a palesztin egy tengerparti klub elé hajtott, ott kiszállt és “Allahu akbar” kiáltásokkal késsel szurkálni kezdte a járókelőket.
A helyszínen – mint minden frekventált szórakozóhely előtt, ahol éjjelenként sok fiatal fordul meg – számos rendőr is tartózkodott, akik rövid idő alatt megfékezték és ártalmatlanná tették a terroristát.
A terrortámadásnak nyolc sebesültje van, egyikük állapota súlyos. A sebesültek között négy rendőr van.
A kézitusa során a támadó is megsebesült. Őt a holoni Wolfson kórházba szállították elsősegélyre, majd őrizetbe vették. Kihallgatása folyamatban van.
Az eddigi nyomozati eredmények arra utalnak, hogy magányos merénylőről van szó, aki nem áll kapcsolatban semmiféle szervezettel.
Tette hátterében a palesztin utca gyűlölettel telített légköre állhat.
Az elkövető egyike a több ezer, törvénytelenül Izraelben tartózkodó palesztinnak, akik általában munkakeresés céljából szöknek át a Palesztin Autonómia területéről.◙

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése