Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. szeptember 7., péntek

Cáhi Hanegbi: A következő 50 nap sorsdöntő lesz


Cáhi Hanegbi, a Kneszet Külügyi és Honvédelmi Bizottságának a volt vezetője tette fenti kijelentést a napokban Jaffán, a Likud párt zárt ülésén.

Hanegbi szavait a  "Mákor Risoncímű jobboldali lap riportere, Zeév Kamm idézi. 

Az idézet a következő: "A Jom Kippuri háború óta az előttünk álló ötven nap a lesz a legkritikusabb. A Jom Kippuri háborúban is (1973. október 6-tól október 25-ig, a szerk.) akadtak kritikus napok Izrael sorsára nézve. A miniszterelnöknek most el kell döntenie, hogy vállalja-e egy megelőző támadás ódiumát, engedi-e, hogy Irán nukleáris fegyverekhez jusson. Ez utóbbi lehetőség gyakorlati következménye egy általános nukleáris fegyverkezési verseny lenne a Közel-Keleten."

Az idézet így folytatódik: "Ma, amikor azt mondjuk, hogy megértettük az iráni fenyegetésben rejlő veszélyeket, azt is megértjük, hogy egy konfrontáció az ára annak, hogy fiaink és unokáink később ne legyenek kénytelenek elviselhetetlen árat fizetni."

Hanegbi korábban elhagyta Likud pártot és a Kadima, párthoz csatlakozott, majd visszatért a Likudba. Most felszólította a párt aktivistáit, hogy támogassák Binjamin Netanjáhu miniszterelnököt, biztosítsanak neki nyugalmat, hogy legitimitását megerősítve hozhassa meg a szükséges döntéseket.

4 megjegyzés:

  1. Oszt' miért lenne sorsdöntő ? Az USA világosan és egyértelműen tudomására hozta Izraelnek,hogy nem támogatja az Irán elleni támadást.
    A támadás nem old meg semmit! _Tényleg késleltetné egy iráni atomfegyver elkészítését de ezzel mit nyerne Izrael?
    A támadással Irán megerősödne, széthullana a köré font blokád, Izrael elszigetelődne, Irán felmondaná az atomsorompó szerződést és tényleg teljes erővel fegyverkezne amire meg lenne az OKA is !
    Az atomfegyverkezést a Közel-Keleten meg Izrael kezdte el !!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. A lelki fájdalmaidat a kutykurutty infóra írogasd. Ott vannak a veled egy szinten levő sorstársaid. Kettő az egyben, kiadod magadból, azt ami nyomaszt, ráadásul egyet is értenek veled, mert őket sem a tények érdeklik, csak szidni lehessen azt a sok világmegnyomorító zsidót. Kösz.

      Törlés
    3. Nem értem a fájdalmad - a szitkozódásodat meg még ennyire sem - a cikkel kapcsolatban meg semmi véleményt nem nyilvánítottál.
      Én ide írogatok, mert ez a jól megírt, roppant aktuális remek hírlevél. (Demokratikus is mert megtűri az olyan förmedvények írását mint a Tiéd !)
      Ha célod nem más szapulása, hanem értelmes eszmecsere, akkor figyelmesen elolvasod amit írtam és rájössz abban TÉNYEK vannak és nem szidalmak !

      Törlés