Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. szeptember 17., hétfő

Iráni atomenergia-főnök: Robbanóanyaggal rongálták meg a Fordo-i urándúsítót árammal ellátó távvezetéket

Ferejdun Abbászí Dauáni [Fereydoon Abbasi Davani], az Iráni Atomenergia Szervezet (IAEA) főnöke a 155. Nemzetközi Atomenergia-ügynökség bécsi közgyűlésén tartott beszédében közölte: 2012. augusztus 17-én a Qom városból a Fordo komplexhez vezető erősáramú távvezetékeket ismeretlenek robbanóanyagok alkalmazásával megrongálták, a létesítmény áramellátását megszakították.

A Fordo-i föld alá telepített urándúsító telep az iráni atomfegyverkezési program egyik legfontosabb létesítménye, ahol 20 százalékosra dúsítják a feldolgozott uránt, amitől csak egy lépés az atomfegyverként használható 90 százalékos tisztaságú urán.

Dauáni feltette a kérdést: lehet-e véletlen a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség kérése, hogy a robbantást követő napon előzetes bejelentés nélküli ellenőrző látogatást kért a kérdéses helyszínen?

Az iráni "atom-főnök" azt is közölte, hogy korábban a Natanz-i létesítményhez vezető távvezetékeket is robbantások rongálták meg. ◙

FORRÁS: ynet hírportál

2 megjegyzés:

  1. Ez a sok kicsi szabotázs csak arra jó,hogy feltüzelje a perzsákat, meg felkészüljenek egy csapás következményeinek csökkentésében !

    VálaszTörlés
  2. Nem volt semmi hatása,mert az előző Natanzi távvezeték felrobbantása után akkumulátorokat és helyi áramfejlesztőket építettek be minden atom létesítményükbe.
    A sok kis piszkálódás helyett,fel kell robbantani az egyik atombomba gyárukat,és akkor lesz elfoglaltságuk,a kiszabaduló rádióaktív sugárzás mentesítésével.Meg a lakosság kitelepítésével.
    Ezeknek fogalmuk sincs,milyen veszélyes anyaggal játszanak!

    VálaszTörlés