Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. augusztus 21., csütörtök

Hadüzenet vagy blöff? A Ben Gurion reptér rendes üzemben működik ♦ Rekord: 168 rakétát lőttek ki Gázából Izraelre egyetlen nap alatt ♦ Fox News: Mohammed Def halott


Abu Obejda, a Hamasz "katonai szárnya" szóvivője kedden azt üzente a nemzetközi légitársaságoknak, hogy csütörtökön reggel 6 órától kerüljék el a loddi Ben Gurion repülőteret.

A szóvivő tanácsokkal is szerencséltette Izrael polgárait, melyek szerint érdemes elkerülni a nyilvános helyeket, mint a labdarúgó mérkőzéseket, továbbá a Gázai-övezettel szomszédos régió lakosai jobb, ha az óvóhelyeken maradnak.

Ehhez képest a loddi Ben Gurion légikikötő csütörtökön zavartalanul, menetrend szerint működik, csak a védelmi rendszert irányítják fokozott figyelemmel.

Szerdán rekordot állított fel a Hamasz: összesen 168 rakétát lőttek ki a Gázai-övezetből Izrael irányába. A szokatlan intenzitáson túl az irány és a távolság is aggasztó volt: Asdod, Askelon, Beér Séva és a Gázával szomszédos régiók a terror megszokott célpontjai, ám szerdán Tel Aviv nagyvárosi övezete, sőt, Jeruzsálem felé is lőttek nagy hatótávolságú rakétákat.

A Vaskupola rendszer ellenrakétái valamennyi, lakott övezet felé tartó rakétát megsemmisítették.

A Hamasz nyilvánvaló idegességének az oka valószínűleg Mohammed Déf, a terrorszervezet „katonai szárnya”, az Izaddin el-Kasszam főnökének a halála.

A palesztinok tagadják a halálhírt, amit Izrael sem erősített meg, és Netanjáhu miniszterelnök szerda esti sajtóértekezletén kitért az újságírók által neki szegezett kérdés elől, de az amerikai „Fox News” társaság közölte: az Izraeli Légierő célzott rakétatámadása során a hírhedt terrorvezér halálát lelte.

Mohammed Déf (49) a robbanóöves terror és a Kasszam-rakétás harcmodor egyik ötletgazdája (volt). Az Izraeli Légierő eddig öt ízben próbálta meg likvidálni, ám mindannyiszor túlélte; 2006-ban olyan súlyos sérülésekkel, amelyek matrac-sírba kényszerítették. Ördögi elméje és szája azonban továbbra is ontotta az ötleteket és az utasításokat. ◙

4 megjegyzés:

  1. Déf elvtárs, a lánglelkű forradalmár és ezermester szabadságharcos egy dolgos élet után tért meg örök pihenőjére. A túlvilágon 78 vörösre lakkozott körmű huri kényezteti, illetve az infláció miatt ezek száma 93-ra emelkedett.

    VálaszTörlés
  2. Déf már biztosan meg is kapta a 70 szűzet. Remélem, egytől-egyig kecske, mert azokkal az arabok jobban bánnak, mint a nőkkel.

    VálaszTörlés
  3. A likvidálás nem gyilkosságot jelent ? Ezt csak úgy ......elhatározás alapján szabad csinálni ?

    VálaszTörlés
  4. De bizony, a likvidálás gyilkosságot jelent. Déf barátunk már jóideje, és nagyon bőven rászolgált a 70 szűz kecskére, hát megkapta.

    VálaszTörlés