Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2018. május 26., szombat

Belehalt sérülésébe a Duvdeván-kommandó harcosa


Belehalt fejsérülésébe Ronén Lubarsky 20 éves törzsőrmester Rehovotról, aki csütörtökön részt vett a Ramallah melleti El-Amari menekülttáborban terroristák felkutatásában és letartóztatásában.


Az elit alakulat katonái a letartóztatandó személy háza előtt voltak, amikor egy palesztin arab a háromemeletes ház tetejéről egy súlyos márványdarabot a katonákra dobott, amely a fal mellett álló katona fejét találta el.


Az első jelentés szerint a katona teljes védőfelszerelést viselt, azonban a súlyos, a mintegy 10 méteres magasságból ledobott márványdarab az acélsisakot is széttörte, és ez a katonát életveszélyesen megsebesítette.


Lubarsky törzsőrmester szombaton, a jeruzsálemi Hadassza-Éjn Kerem kórházban belehalt sérülésébe.


Binjámin Natanjáhu a családhoz írt részvét-üzenetében azt írta, hogy az elkövetőnek mostantól nem lesz éjjele és nappala, amíg élve vagy halva kézre nem kerítjük.


Nos, mi az utóbbit kívánjuk, bár a katonát ez sem hozza vissza az életbe. A mindennél nagyobb tragédia pedig az, hogy ők röhögnek rajtunk

Értik, hogy mi itt demokráciásdit játszunk egy megsemmisítésünkre törő milliós és ellenséges lakossággal, amely szívrepesve, cukorka-osztogatással ünnepli minden zsidó – katona és polgár, felnőtt és gyerek – meggyilkolását, és amelynek vezetői tudva tudják, hogy a zsidó állam vezetői nem mernek olyan szigorral és eszközökkel fellépni a terror ellen, amely azt egyszer s mindenkorra kiolthatná. Mert mit szól az ENSZ, a Biztonsági Tanács, az Európai Unió... 

Miközben Európa népei a párizsi, londoni, brüsszeli, berlini késelésekből, gázolásokból és robbantásokból lassan, de biztosan megértik, hogy mivel is állunk mi itt szemben. 

Ugyanazzal a jelenséggel, amellyel ők. ◙

4 megjegyzés:

  1. Az ENSZ nagy lósz.., "kávéház" , még óvatosabbak legyenek a katonák .

    VálaszTörlés
  2. Megkapják majd a magukét a támogatóik,de akkor fognak majd ők visitani!

    VálaszTörlés
  3. Mocskos zsidó terroristák ! Megérdemlik ! Népírtást követnek el a megszállt Palesztinában ! Meg sok zsidónak meg kell döglenie a Közel-Keleten, hogy béke legyen !

    VálaszTörlés