Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2018. július 14., szombat

Háborús helyzet Gáza körül ✲ Szombat délutánig 70 rakétát lőttek ki izraeli területre ✲ A Légierő folyamatosan rombolja a Hamasz katonai infrastruktúráját


GÁZAVÁROS:  A LÉGIERŐ VÁLASZA A RAKÉTÁKRA

Szombaton, a déli órák óta szünet nélküli „Ceva adom” kódú riadók nyugtalanítják a Gázai-övezettel határos izraeli települések lakosságát.

A Vaskupola rakétaelhárító rendszer eddig 15 rakétát semmisített meg, amelyeknek a röppályája lakott területeket veszélyeztetett. Egy rakétát Askelon felett sikerült hatástalanítani.

Délután tank-ellenes rakétát lőttek ki a határőrség egyik bázisa felé.

Kora este 19 óráig három közepes sebesültet ápolnak Szdérot városban, egy család három tagját. Mindhárman rakéta-repesztől sérültek meg.

Legutóbbi hírek szerint az egyiptomi titkosszolgálat közvetíteni próbál a Hamasz és Izrael között.

A Légierő folyamatosan támadja a Hamasz rakéta- és aknagránát-kilövőit, fegyverraktárait, fegyvergyártó műhelyeit, gyakorlótereit és hadműveleti állásait. Az esti órákig folyó akció a legsúlyosabb a 2014 nyári "Cuk éjtán" – Szilárd sziklaszirt hadművelet óta.

A Hamasz a napokban kilátásba helyezte, hogy az eddigi, a szelek szárnyán néhány kilométerre eljutó „tűzsárkányokon” kívül robbanóanyaggal megpakolt drónokat is útnak indít Izrael belseje felé.

Ronén Menelisz altábornagy, a hadsereg szóvivője úgy nyilatkozott, hogy korai lenne még széleskörű megtorló akcióról beszélni, de a hadsereg erre is készen áll. ◙

1 megjegyzés:

  1. Meddig türünk,még? Mikor lesz már hogy átmennek mint régen és likvidálják őket?Teljesen mindegy miért haragszik ránk a világ,de ezt nem szabadna hagyni.Szenvednek a testvéreink a mocskok miatt.

    VálaszTörlés