Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2018. július 27., péntek

Újabb késes gyilkosság egy zsidó településen ✶ A 17 éves palesztin-arab támadót az egyik sebesült agyonlőtte ✶ Súlyos zavargások Kobar palesztin faluban ✶ A katonák megjelölték a gyilkos házát, amelyet le fognak rombolni

JOTAM OVADJA FELESÉGÉVEL ÉS KISGYEREKEIVEL

Ismét késes gyilkosság egy Jeruzsálem környéki zsidó településen.

Csütörtökön este a fővárostól északra fekvő, 1300 család által lakott Adam település kerítését átugorva egy 17 éves palesztin arab, Mohamed Tarek Juszef behatolt a falu egyik házába és megkéselte az ott tartózkodó két férfit. Rövid idő múlva egy harmadik helyi lakos, Aszaf Raviv is megjelent, akit szintén megtámadott a behatoló, ő azonban harcba bocsátkozott vele, és, miután sebesülten sikerült elővennie a fegyverét, agyonlőtte a támadót.


A GYILKOS A SZOMSZÉDOS ARAB FALUBÓL

Az egyik megkéselt áldozat, a 31 éves Jotám Ovadja sérülése halálos volt: a jeruzsálemi Hadassza kórházban hunyt el. Ovadja egy kétéves és egy tízhónapos gyerek apja volt.

A másik sebesült állapotát stabilizálták, nincs életveszélyben. Aszaf Raviv, aki leküzdötte a támadót, könnyebben sérült meg. "Egy ilyen szituációban nem azt nézed, hogy ki áll veled szemben, hanem csak egy dologra gondolsz: vagy te, vagy ő" – nyilatkozott pénteken reggel a KAN Reset Bét rádiónak.

Pénteken délelőtt súlyos zavargások törtek ki Kobar palesztin faluban, ahonnan a gyilkos elindult. Százötven fősre becsült tömeg dobált köveket a katonákra, akik behatoltak az elkövető családjának a házába, kihallgatták rokonait és megjelölték az épületet, amelyet  a közeljövőben le fognak rombolni.

Ugyancsak súlyos atrocitások zajlottak le pénteken a Templomhegyen, amelyet a határrendőrség a nyugalom visszatértéig lezárt. ◙

Forrás: KAN Reset Bét rádió adásai és internetes hírportálja

2 megjegyzés:

  1. Drága Jotám! Legyen neked könnyű a föld és Istenünk emlkezzék meg rólad az ujjászületésnél! Örök átok az arab támadóra és arra az anyákra akik ilyen gyermekmocskokat nevelnek!

    VálaszTörlés
  2. ... sérelmek - bosszú , sajnálatos tragédia .

    VálaszTörlés