Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. február 8., szerda

Az általános sztrájk eddig 2.5 milliárd sékeles kárt okozott

Tovább folyik a tárgyalás a Hisztadrut (az izraeli szakszervezetek szövetsége), a gyáriparosok és a Pénzügyminisztérium vezető képviselői között a sztrájk befejezésének a feltételeiről.

A tárgyalások eredményeiről csütörtökre virradó éjjel egy órakor tájékoztatják a munkaügyi bíróság elnökasszonyát, Nili Aradot és az ő döntése alapján döntenek a sztrájk folytatásáról, illetve beszüntetéséről.

Az általános sztrájk első napján, szerda estig két és fél milliárd (kétezer-ötszáz millió) sékel kárt okozott az izraeli államgazdaságnak.

A sztrájk indokaként a szakszervezet a privát munkaközvetítők által foglalkoztatott munkaerők kihasználását jelölte meg. A Hisztadrut azt követeli, hogy a közvetítők által régóta foglalkoztatott dolgozókat a cégek állandósítsák, azaz munka- és bér-feltételeik azonosak legyenek az illető munkahely megfelelő munkakörben dolgozó alkalmazottai feltételeivel.

Hírközlések szerint a magáncégek erre hajlandóak lennének, az állami intézmények azonban nem. Ellenkezésüket a változtatás horribilis anyagi terheivel indokolják. 


A Kol Jiszráél, az Izraeli Rádió csütörtök éjjel egy órai híradása még nem közölte a döntés hírét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése