Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. február 27., hétfő

A mecsetet féltik, globál-dzsiháddal fenyegetnek

Nem mindenki tudja, merre fekszik Doha. Sokan a nevét se hallották. E sorok írója töredelmesen bevallja, hogy a Wikipédiához kellett fordulnia, hogy megtudja: Doha Katar fővárosa és egyben legnépesebb városa, 1971 óta. Az internetes lexikon megemlíti még, hogy  1996-ban az Al Jazeera arab hírtelevízió itt kezdte meg működését.

No, de hol van Katar? Katar – más írásmóddal Qatar – emírség. Egy félszigeten terül el, amely a Perzsa-öbölbe nyúlik.

Tegyük hozzá: dúsgazdag emírség, hatalmas kőolaj- és földgázkészletének köszönhetően.

Ebbe az olaj-emírségbe hívott össze egy konferenciát az emír őfelsége (vagy fensége?) és fenséges kormánya, hogy megvitassák a jeruzsálemi Templomhegyre leselkedő veszélyeket. Az El Aksza mecset ugyanis veszélyben van, legalábbis a konferencián résztvevő 70 ország küldöttjei szerint. A veszély Jeruzsálem „elzsidósításában” rejlik, amelynek keretében a cionisták a mecsetet meg akarják semmisíteni.

„Az El Aksza veszélyben van, védelme az arab államok és az Iszlám feladata, mielőtt még túl késő lenne. A mecsetet érő bármilyen kár globális Iszlám Dzsihádhoz fog vezetni” – hangzik a konferencián részt vevő Talab El-Sana izraeli Kneszet-képviselő (!) vészjósló fenyegetése az ellen az állam ellen, amelynek a parlamentjében képviseli választóit, és amely államtól javadalmazását kapja.

Egy másik, az előbbinél ismertebb arab képviselő, Ahmad Tibi, aki ugyancsak részt vett az Izrael – és hallgatólagosan az egész zsidó nép, sőt, a nyugati civilizáció – ellen potenciális Szent Háborút meghirdető konferencián, hozzátette: „Izrael egy megszálló erő Kelet-Jeruzsálemben és megakadályozza a palesztin népet a szabad vallásgyakorlásban”.

A konferenciát helyesnek látta jelenlétével megtisztelni az ENSZ főtitkárának a személyes kiküldöttje is.

Izraelben általános felháborodást keltett a Kneszet arab képviselőinek a részvétele és hozzászólása egy kifejezetten provokatív jellegű találkozón. Számos közéleti személyiség úgy véli, hogy az izraeli demokrácia ismét túlságosan messzire ment liberalizmusával. ◙ 

3 megjegyzés:

  1. Jeruzsálem etnikai összetételének megváltoztatása nem veszély, hanem egy zsidó terv !
    Jellemző zsidó hozzáállás: az izraeli képviselő oda tartozzon ahonnan a pénzét kapja ! Függetlenül meggyőződésétől vagy az igazságtól....

    VálaszTörlés
  2. Teljességgel hiteltelnnek nyilvánult személyek,kár bármiféle háborgásért.

    VálaszTörlés
  3. Jeruzsálem 3000 éve a zsidó nép fővárosa.És Izrael Állam fővárosa.
    Az araboknak semmi közük egy önálló nem arab állam belpolitikájához.
    Viszont a Knesszet felelősségre vonta ezen az uszító,rágalmazó konferencián részt vett tagjait,az ott elkövetett HAZAÁRULÁSUK miatt?

    VálaszTörlés