Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. július 24., kedd

Benny Gantz óvatosságot javasol Szíriával szemben

Benny Gantz vezérkari főnök óvatosságra intett a Kneszet keddi Külügyi és Hadügyi Bizottságának az ülésén.

Gantz annak a véleményének adott hangot, hogy egy megelőző támadás során a vegyi fegyver-arzenálok pontos eltalálása nehéz és bonyolult feladat, és egy ilyen támadás általános körzeti háború kezdetét jelentheti.

A vezérkari főnök elmondta a bizottság előtt, hogy Izrael legjobb tudomása szerint Basar Asszad elnök megerősítette a vegyi fegyver-arzenálok őrzését és jelenleg nincs szó róla, hogy ilyen fegyverek negatív elemek birtokába kerüljenek. Ezzel együtt a helyzet könnyen változhat, és, mint kifejezte magát, „bármikor súlyos dilemma elé kerülhetünk”.

A jelenleg folyó szíriai polgárháború legutóbbi fejleményeiről így szólt: „Irán és a Hezbollah jelentős segítséget nyújtanak Basar Asszadnak a hatalma megtartásáért vívott küzdelmében, fegyverszállításokat is beleértve, de két főparancsnok dezertálása igen nagy baj a szíriai kormánycsapatoknak, és erősítik a dezertálási motivációt.” ◙

1 megjegyzés:

  1. Szerintem Asszadnak már annyi, de nem biztos hogy a váltás jót tesz Izraelnek: lásd az egyiptomi választási eredményeket !
    Az hír,hogy Irán segíti Szíriát, de az már nem hír,hogy Szaúd Arábia nagy pénzekért biztatja hazaárulásra-átállásra a szíriai katonákat.Meg,hogy a CIA és a Moszad fegyvert szállít a lázadóknak, akik között rengeteg az al-Kaidás tag !

    VálaszTörlés