Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. október 6., szombat

Iráni drónt lőtt le Izrael

Szombaton (október 6) reggel az Izraeli Légierő kisméretű, pilóta nélküli, automata irányítású repülőgépet, úgynevezett drónt lőtt le Jeruzsálemtől délre, a hebroni hegyekben. 

Az első vizsgálatok eredményei szinte bizonyossá teszik, hogy a fényképező-felderítő minirepülő iráni gyártmányú, és a Hezbollah emberei indították útjára Libanonból.

Útvonala valószínűleg a Földközi-tenger fölött vezetett a Gázai-övezetig, onnan repülhetett át izraeli területre, a Negev északi régiója fölé, majd útját kelet felé folytatva jutott el a hebroni hegyekig. 

Nem tudható, mi volt a drón célja: talán a dimonai nukleáris kutató központ. A robotrepülő maradványait  összeszedték és vizsgálják.

Távirányítása történhetett Libanonból, de lehet, hogy iráni műholdról vezérelték. 

Binjamin Netanjáhu miniszterelnök dícsérettel emlékezett meg a Légierő felkészültségéről, míg Ehud Barak honvédelmi miniszter súlyosnak ítélte az izraeli határok megsértését, és, mint mondta, "megfelelő megtorlást mérlegelünk". 
A hír egyszerű olvasója minden esetre aggodalommal gondol arra, hogy a Légierő minden felkészültsége mellett egy ellenséges légi jármű fél órát tölthet az izraeli légtérben, amíg megsemmisítik. ◙ 

10 megjegyzés:

  1. Drón ügyben ugye az USA és Izrael tekinthető vezető hatalomnak . Eddig !
    Most bizonyítottak mások is - én nem vagyok biztos az iráni eredetben , más hírportálok sem - és hiába fegyverkezik Izrael, nem tud döntő fölényt kicsikarni !

    VálaszTörlés
  2. Nem vagy biztos az "iráni eredetben", ám biztos vagy, "hogy hiába fegyverkezik Izrael". Írd le egy lapra miben vagy még biztos, és gondold át újra. (Én pl. biztos vagyok benne, hogy képtelen vagy tévedni.

    VálaszTörlés
  3. Amiben még biztos vagyok,hogy képtelen vagyok személyeskedés nélkül vitázni. Vagy nincs érvetek, ezért vagytok " kénytelenek " személyeskedni !
    Nos, 66 éve álltok harcban, a világ eseményei nem igazán állnak Izrael mellett.....

    VálaszTörlés
  4. A latorállamnak nincs sok esélye, Usrael és az EU cionista politikusain kívül, meg az egy-két millió hazátlan zsidón kívül nincs támogatottságuk. A világ nemzetei undorral néznek rájuk, s ahogy egyre hangosabbak, egyre erőszakosabbak, úgy nő ez a hányinger a zsidók ellen. Ma már az Usa-ban is, főleg a volt katonák, a veteránok körében, kik egykor a zsidóbefolyás miatt harcolni voltak kénytelenek. Tudják ők, kik gerjesztik a háborúkat... s ha nektek háború kell, hát könnyen megkaphatjátok, betelik egyszer a pohár és hiába a sok eltitkolt atombomba, lehet azt is rátok robbantják végre.

    De jelzem, Magyarország sem vár izraeli menekülteket egy háború esetén, s tűzzel-vassal fogunk küzdeni, hogy ide egyetlen zsidó-menekült se juthasson be élve. Lehet menni újra (40 évre) a sivatagba, ott már úgyis ismeritek a viszonyokat...
    Hej, de szívesen lelőttem volna én is a zsidóterrorista gépeket, melyek Magyarország területére hatoltak, s hatolnak ma is... De ami késik, eljön az. Góg és Magóg seregébe állok, ha a magyarok vissza nem foglalják addigra Jeruzsálemet, a magyar falut, és a magyar király meg nem bünteti végre a világ parazitáit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hozzád hasonló nyilas rablógyilkosok irtották ki 1 millió Magyart a II.Vh.idején!
      Nyugodt lehetsz,hogy ez még egyszer nem fog megismédlődni!

      Törlés
    2. Nem kellett volna Európába jönni a közel keletről. Valóban haltak meg magyarok a II.V.H. idején, többen, mint egymillióan, de azok magyarok voltak, nem zsidók. Azokat a magyarokhoz nem illik hozzászámítani, ugyanis a magyar áldozatok sohasem kaptak kárpótlást! Sőt, a mai napig kollektív bűnösökként vagyunk nyilvántartva, egyedüliként a világban. Sem a nácik (na=national, ci=zionist), sem a kommunista rendszer nem köthető egy nemzethez sem, csak a magyar, ki egyik sem volt.
      Rablógyikosokról pedig a Biblia ószövetségi része tesz részletes említést, Jákob leszármazottainak tevékenységét ajánlom figyelemmel kísérni.

      Törlés
    3. Azért olvasd el, mi lesz a sorsa Góg és magóg seregének.... Állj csak be. Legalább a fogcsikorgatás és jajgatás helyén sok sok elvbarátoddal találkozhatsz majd. Lesz majd nagy meglepetés ! Csak azt ne mondd, hogy neked nem szóltak, azért hitted el azt a sok baromságot a zsidókról, meg Izraelről.

      Törlés
    4. Te egy igazi állat vagy Huligathropus az elvbarátaiddal együtt. Sok időtök lehet ennyi primitív baromságot kitalálni. Maradj a tieid között, nem kell itt ólálkodnod, és osztani az észt.

      Törlés
  5. Azóta Barak repülőket küldött Libanon fölé.
    Ott repkedtek,azután hazajöttek.Egy terrorfészket,vagy kilövő állást sem bombáztak le!
    Hát mondhatom,jól megtoroltuk az Irán irányította terrorszervezet határsértését....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, úgy tűnik a Hezbollah egyre erősebb és ügyesebb !

      Törlés