Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. október 9., kedd

Ünneprontás Gázából: 55 rakéta Szimchát Torá napján


Míg az ország északi részén és a tengerparton az első őszi záport köszöntötték hétfőn, amelynek a “joré” a bibliai héber megnevezése (a szó más jelentése: “lövő”), a Gázai-övezettel határos “Eskol” övezet jobb sorsra érdemes lakosait másfajta lövések kényszerítették a biztonságos szobákba.

Szimchát Torá napján nem kevesebb, mint 55 Kasszam-rakéta és gránátakna robbanását számolták össze, amelyeket a Gázai-övezetből lőttek ki.

Személyi sebesülés nem történt, kisebb károk leletkeztek.

A támadást a Hamasz magára vállalta bosszúként, miután egy nappal korábban a Légierő megcélzott és harcképtelenné tett egy tíz fős terror-különítményt, amely éppen rakétákat készült kilőni. A tíz sebesült közül a “Globális Dzsihád” két tagja életveszélyes sérüléseket szenvedett. Korábban mindketten részt vettek a Szináj-félszigetről kiinduló terrorakciók tervezésében a határkerítést építő munkások és az őket fedező katonák ellen.

A “Vaskupola” rakétaelhárító rendszer nagyon közelről kilőtt lövedékek ellen nem hatékony. Az “Eskol” körzet több kibuca és mosávja mindössze néhány száz méternyire, vagy egy-két kilométerre fekszik a Gázai-övezet határától. ◙

5 megjegyzés:

  1. Sajnálatos ügy, de ez megy már 66 éve: terrorra terror amire újra terror melyre terror majd folytatódik tovább.......
    Kiknek lehet ez jó ? Mert nem tesznek ellene semmit !!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem érdemes vele foglalkozni. Minden ilyen jellegű cikkhez hozzászól, de minek?

      Törlés
  2. Pacifista csak az lehet akinek a szomszédja már pacifista!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor már csak Izrael pacifikálása van vissza.....

      Törlés