Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2013. március 17., vasárnap

Az új kormány miniszterei: „Bugi” Jáálon honvédelmi, Gilád Erdan hátország-védelmi, Gideon Száár belügyminiszter

MOSE "BUGI" JÁÁLON. A HADSEREG ÉLÉN MÁR BIZONYÍTOTT.

Binjamin Netanjáhu volt és leendő miniszterelnök vasárnap egymás után rendelte magához a Likud párt vezető kádereit, és kiosztotta közöttük a következő kormány miniszteri és miniszterhelyettesi posztjait – már amelyek megmaradtak a Likudnak, és nem a koalíciós partnerek, a Jés Atid, a Hábájit hájehudi és a Hátnuá kaptak meg.

A honvédelmi miniszterium élén Mose „Bugi” Jáálon váltja fel Ehud Bárákot. Jáálon, akárcsak Barak korábban a Cáhál, az Izraeli Hadsereg vezérkari főnöke volt.

„Izrael jelenleg kritikus biztonsági helyzetben van és a körzet a teljes felfordulás állapotát mutatja. Ebben a helyzetben fontos, hogy ezt a pozíciót egy olyan tapasztalattal bíró személy töltse be, mint amilyen Mose Jáálon” – indokolta meg a kinevezést Netanjáhu, majd Izrael valamennyi polgára nevében szerencsét kívánt neki pozíciója betöltéséhez.

A honvédelmi miniszter helyettesévé Danny Danon képviselőt nevezte ki Netanjáhu.

Gilád Erdan hátország-védelmi és távközlési miniszter lesz, egyúttal a Rádióhatóság és a kormány sajtóirodájának a főnöke, valamint a nemzetbiztonsági kabinet tagjaként az Egyesült Államokkal folyó stratégiai párbeszéd felelőse.

Gideon Száár, az előző kormány közoktatási minisztere „átigazol” a belügyminisztérium élére.

Ofir Akunisz és Cáhi Hanegbi képviselők rotációban, egymással váltásban látják el a Kneszet-bizottság elnöki tisztét és a miniszterelnöki iroda miniszterhelyettesének a posztját. Ofir Akunisz kinevezett miniszterhelyettesként koordinátor lesz a kormány és a Kneszet között.  

Chájim Katz képviselő a Kneszet Munkaügyi és Szociális Ügyek Bizottságának az elnöke marad. ◙

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése