Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2013. március 20., szerda

Drágul a villanyáram


Két héten belül 6,5 százalékkal emelik az elektromos áram fogyasztói tarifáját – így döntött az áramszolgáltatási hatóság.

A tarifaemelés csekélyebb, mint az eredetileg tervezett, miután az izraeli Elektromos Művek (Chevrát Chásmál) erőművei a drágább külföldi energiahordozók helyett napokon belül megkezdik az átállást a "Támár" tenger alatti kutakból kitermelt izraeli földgáz használatára. ◙

5 megjegyzés:

  1. Csak azt nem érti az egyszeri izraeli polgár, ha nem kell a drága külföldről importált szenet használni, hanem saját izraeli földgázt fogunk hozzá használni miért lesz drágább az áramszolgáltatás? A Chevrat Chasmal dolgozói mai napig inygen fogyaszthatják az áramot. Ezt kell kifizetnie a polgárnak és nem azt, hogy átálnak más hazai energiahordózókra.

    VálaszTörlés
  2. A dolgok valahogy így működnek Magyarországon is, és mi sokkal de sokkal többet nem értünk !

    VálaszTörlés
  3. Ki a nyavajat érdekel, hogy mi van Magyarországon? Az az ő dolguk. Éppen elégszer hallani, hogy Izrael beleszol a magyarok dolgaiba. Izraelben vagyunk nem és nem mindegy mennyiért mérik az áramot. Miért van szinte az egész világon az, hogy bizonyos csoportoknak privilégiumjuk van bizonyos dolgokhoz? Ezt kellene már réges rég megszüntetni. Vagy van egyenlősdi a tehervállalásban vagy nincsen. Itt az ideje, hogy az ujonnan alakult kormány tegyen ezirányban valamit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van ! Bennünket sem érdekel mennyi az áram nálatok ! Magyaroszágról meg ki kell tiltani az izraeli bankokat és befektetőket !

      Törlés
    2. E hírportál szerkesztőjét érdekli és aggasztja, hogy mi történik szülőföldjén és mi történik a Történelem Ura által neki kiosztott országban.

      Kár, hogy a szerkesztő bölcs tanácsaira ;-) egyik sem kíváncsi.

      A megoldás pedig csakis nukleáris erőművek telepításe. Ezt Izrael talán biztonsági, Magyarország pedig gazdasági okokból elmulasztja.

      Magyarországnak már régen kellett volna egy Westinghouse tipusú atomerőművet építenie a Tisza partján, talán Szolnok térségében, majd egy másikat a Duna partján, talán Baja magasságában, és ennek elkészültekor a paksit gyorsan elbontani és helyette a harmadikat megépíteni.

      Ezzel Magyarorszég energiafüggősége megoldódott volna. Ezt minden adósság-visszafizetési probléma mellett meg lehetett és kellett volna csinálni. A Fukushima-baleset utáni hisztériát Magyarorszég nyugodtan figyelmen kívül hagyhatja, mivel sem cunami, sem nagyobb földrengés nem fenyegeti. Példa: Finnország.

      Izrael számára a katonai kockázaton (az erőmű elleni rakétatámadás) túl problémát jelent a körzetben elég gyakran jelentkező földrengések is.

      A fosszilis energiaforrások kimerüléséről fölösleges újabb sirámokat írni.

      Az izraeli bankokat és befektetőket kitiltó olvasómnak pedig üzenem: a piréz bankok és befektetők semmivel sem kevésbé haszon-követőek és mohóbbak.

      H. L.

      Törlés