Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. augusztus 20., szerda

A Hamasz hadüzenete a Ben Gurion légikikötőt fenyegeti

A gázai terrorszervezet televíziós adóján kilátásba helyezte, hogy csütörtök reggel 6 órától támadni fogja a loddi Ben Gurion nemzetközi repülőteret, illetve az onnan felszálló és az oda leszálló repülőgépeket.

Abu Obejda, a Hamasz úgynevezett "katonai szárnya" szóvivője azt üzente a nemzetközi légitársaságoknak, hogy csütörtökön reggel 6 órától ne közeledjenek a loddi Ben Gurion légikikötőhöz.

A hadüzenettel felérő fenyegetés azt tanácsolja Izrael polgárainak, hogy ne látogassanak nyilvános helyeket, a Gázai-övezettel szomszédos régió lakosainak pedig, hogy maradjanak az óvóhelyeken.

A szóvivő állítása szerint Mohammed Déf, a Hamasz "katonai szárnya" vezére nem sérült meg a Légierő keddi támadásában, amelynek során a terrorvezér házát találat érte és több családtagja, köztük csecsemő fia, Ali, életét vesztette.

A Kairóban közvetett tárgyalásokon részt vevő palesztin küldöttséget utasította, hogy azonnal hagyják ott a megbeszéléseket, amelyeket, szavai szerint, "együtt temettek el Ali Déf-fel".

Nem hivatalos közlés szerint ugyanakkor az Izraeli Légierő célzott csapásában igenis meghalt maga Mohammed Déf is, az egyik legvéresebb kezű terrorista. 

Binjamin Netanjáhu miniszterelnök szerdán, a telavivi "Kirjá"-ban, a Honvédelmi Minisztériumban tartott sajtóértekezleten nem foglalkozott Déf személyével, de kijelentette, hogy minden terrorvezér törvényes célpont és egyikük sem érezheti magát biztonságban. A "Cuk éjtán" hadművelet nem fejeződött be, és addig folytatódik, ameddig célját, a biztonság és a nyugalom biztosítását Izrael népének el nem éri. ◙

1 megjegyzés:

  1. Nem fogják elérni céljukat, mert a Szentföld nem az övék. Az Örökkévaló megvédelmezi népét!

    VálaszTörlés