Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. augusztus 22., péntek

Péntek estig hetven rakéta Gázából ♦ Zsinagógát ért találat Asdodban – három sebesült ♦ Rakétazápor Tel Avivra ♦ Aggodalmak tanévkezdés előtt

Pénteken reggeltől este 18 óráig több, mint 70 rakétát lőttek ki a Gázai-övezetből izraeli területre.

Délben találat ért egy zsinagógát Asdodban. Az épületet komoly kár érte, három személy megsebesült. Szdérotban egy lakóházat ért találat, lakói nem tartózkodtak otthon.

Este 18 órakor Tel Avivot és környékét érte koncentrált rakétatámadás. A Vaskupola elhárító rendszer a beépített területek felé tartó rakétákat megsemmisítette.

Tíz nappal a tanévkezdés, szeptember 1. előtt a Gázai-övezethez közel eső városok és falvak oktatási intézményei azzal a kéréssel fordultak a Közoktatási Minisztériumhoz, hogy, úgymond, "találjanak kreatív megoldást" a tanulók és tanítóik védelmére, miután nem minden iskola rendelkezik megfelelő számú, rövid idő alatt elérhető rakétabiztos helységgel. 

Izrael kórházaiban 63 sebesült katonát ápolnak, akik a "Cuk éjtán" hadművelet során sérültek meg. Hatuk állapota súlyos. ◙


FORRÁS: A Kol Jiszráél, az Izraeli Rádió "BÉT" adója és annak hírportálja

6 megjegyzés:

  1. Rettentő frusztráltak a kecskekedvelő urak :)

    VálaszTörlés
  2. Mehetne már mindegyik a 72 szűzhöz.
    Mirjam

    VálaszTörlés
  3. Izrael ideges ! Hát még ha elkészül az iráni atomfegyer...........

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Okos ,inteligens, tájékozott emberszerü lény vagy. Szüleid biztosan nem ilyet terveztek.

      Törlés
    2. Az idősebb korosztályban is vannak elmebetegek. Ki tudja? Lehet, hogy egyenesen büszkék a csemetéjükre, aki gondolatban talán már száz atombombát is ledobott Izraelre, sok millió élet kioltásáért drukkolva. Az persze dehogy lenne népirtás, és egyből nem lenne érdekes az sem, hogy az imádott palesztinjai is velünk pusztulnának. Na, ennyit a korábbi álpacifista dumáiról.

      Törlés