Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. augusztus 10., vasárnap

"Rakéta-csöpögtetés" Gázából ♦ Bizonytalan a kairói közvetett tárgyalások folytatása

A szombatról vasárnapra virradó éjjel csöndben telt: az első rakétát vasárnap reggel 6 órakor lőtték ki a Gázai-övezet határán lévő Keren Salom körzetre.

Szombaton negyven rakéta és aknagránát robbant a Gázai-övezet izraeli oldalán. A rakétázás intenzitása elmaradt a "Cuk éjtán" hadművelet során tapasztalttól, amit Izraelben "rakétacsöpögtetésnek" neveznek. Ez a Hamasz nyelvén azt jelenti, hogy "várjuk, hogy teljesítitek-e a követeléseinket. Egyelőre nem támadjuk Tel Avivot". 

Az érintett régiók lakossága azonban minden kilőtt rakétát gyilkossági kísérletként él meg. Az immár több, mint egy hónapja tartó konfliktus ellehetetlenítette életüket. A régió kibucai és mosávjai szinte kiürültek: aki tudott, átmeneti szállást talált távolabb lakó rokonoknál, barátoknál, vagy más kibucok fogadták be őket.

A Kairóban, egyiptomi közvetítéssel folyó közvetett tárgyalások sorsa vasárnap reggel bizonytalannak tűnik. Izrael több ízben közölte, hogy mindaddig, amíg a rakétatámadások folynak, nem küld tárgyalókat Kairóba. A Hamasz képviselői viszont azzal fenyegetődznek, hogy amennyiben vasárnap nem történik áttörés, elhagyják a megbeszéléseket, és újra kezdik a nagyteljesítményű és nagy hatótávolságú rakéták kilövését Izrael központja ellen.

Izraeli részről közölték: ha a Hamasz hosszú, kifullasztó háborút akar, abban a Hamasz fog kifulladni. Az Izraeli Hadsereg minden eshetőségre felkészült, utolsó lehetőségként akár a Gázai-övezet megszállására is. ◙

4 megjegyzés:

  1. AZ IZRAELI HADSEREG MEGTESZI AMIT KELL? AZ ORSZÁG LAKOSSÁGÁNAK VÉDELMÉBEN: TELJES BIZALOMMAL TARTOZUNK AZ ORSZÁG VEZETŐSÉGÉNEK HATÁROZATAIVAL

    AM YISRAEL CHAY !!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, lassan száz éve nem bír a palesztinokkal....Most sem ért el semmit, minden marad a régiben !

      Törlés
    2. Dehogynem. Izrael rájött hogy nem elég tisztának lenni, annak is kell látszani. Az egyetlen dolog, amit Izrael eddig mindig elbukott, az a médiaharc. A palesztin propagandistákkal szemben el kell juttatni az igazságot minden híradóba. Akkor mindenki megutálná a hamaszt. De el kell ismerni, erre jól ráéreztek, meg hazugságban nagyon otthon vannak. Meg mindenhol vannak olyanok, akik betartják a pontos média utasításaikat, (pl hangsúlyozni hogy ártatlan civilek, nők, gyerekek halnak meg, meg hogy a rakétázásaik tulajdonképpen csak válaszok az Izraeli agresszióra, azokról meg semmit, hogy lakott területről lőnek, kézigránátos gyerekeket akartak futtatni Izraeli katonák felé a fényképek miatt, stb.) Ezt tényleg jól kitalálták. Úgyhogy nem marad semmi sem a régiben, mert ezután a másik oldalt is lehet majd hallani, nemcsak a szíriából, meg horror filmekből lopott képeket gázaiként bemutatva.

      Törlés
    3. Hm....azért az eredmény közel egy évszázada nem változott .....

      Törlés