Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2015. július 7., kedd

Bohózatba illő időhúzás ♦ "Ha egyes külügyminiszterek hazautaznak, az nem jelenti a megbeszélések végét..."


Federica Mogherini asszony, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, aki részt vesz a Bécsben, a hat hatalom és Irán képviselői között folyó megbeszéléseken, órákkal a június 30-ról július 7-re elhalasztott újabb határidő lejárta előtt kijelentette: nem lesz újabb meghosszabbítás.

Ugyanakkor jelezte: ha a megbeszéléseken részt vevő egyik-másik külügyminiszter kedden hazautazna, az nem jelenti a megbeszélések végét, mert csütörtökig, de legkésőbb péntekig visszatérnek Bécsbe, a végső megállapodás aláírására.

„Nem arról van szó, hogy ismét eltoltuk a határidőt, csupán rugalmasan értelmezzük” – indokolta az iráni fél által támasztott nehézségek miatt lassan már bohózatba illő időhúzást.  

Mogherini szerint a megoldásra váró ellentétek kis részét nagy erőfeszítéssel sikerült áthidalni, de a legtöbb súlyos vitás kérdés még megoldásra vár.

Marie Harf, az Egyesült Államok külügyminisztériumi szóvivője szerint július 10-ig, péntekig folytatják a tárgyalásokat.

Az Iránnal folyó vita 13 évre tekint vissza. Az Iráni Iszlám Köztársaság az őt sújtó nemzetközi szankciók azonnali eltörlését követeli, míg a vele tárgyaló „hatok” – az Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Nagy Britannia, Franciaország és Németország –biztosítottnak akarják tudni, hogy Irán atomprogramja kizárólag békés célokat szolgál.

FORRÁS: A KOL JISZRÁÉL, AZ IZRAELI RÁDIÓ HÍREI ÉS A "BÉT" ÁLLOMÁS HÍRPORTÁLJA

2 megjegyzés:

  1. Az atombomba gyártás nem lehet békés program.
    Mivel tele vannak kőolajjal,semmi más indoka nem lehet az atomprogramjuknak.
    Pl. izotópot gyógyításhoz külföldről is lehet venni.Az atomerőmű által előállított áram ára sokkal drágább,mint a hazai kőolajból előállított áramé!

    VálaszTörlés
  2. Irán egy mocskos,fanatikus,tekintélyelvű rezsim! Kézlevágások,megkövezések,nők megalázása...ehhez képest a hazudozás gyermekjáték! Jó nagy pofont kellene adni nekik,de minél hamarabb!!!

    VálaszTörlés