Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2015. július 4., szombat

Rakéták Izraelre – a Szináj félszigetről

Pénteken délután három rakétát lőttek az Eskol körzet felé, Izraelnek a Gázai-övezettel délről határos régiójára. A rakéták Grad tipusúak voltak, valamennyi nyílt területen ért földet. A tűzszerészek kettőt pénteken, egyet szombaton találtak meg.

Egy, a Szináj félszigeten tevékenykedő, az Iszlám Állammal azonosuló szervezet, amely magát "Szináj tartománynak" nevezi, a Twitter közösségi médiahálón felelősséget vállalt három rakéta kilövéséért a "megszállt Palesztinára". 

A rakétatámadásért egy, a Gázai-övezetben garázdálkodó szalafista terrorszervezet is magára vállalta a felelősséget, ugyancsak a Twitter hálón.

Egyiptom hivatalosan közölte: nincs tudomása róla, hogy területéről lőtték volna ki a rakétákat. ◙

1 megjegyzés:

  1. Sajnos ez a kellemetlen hír, már megszokott lett Izraelben, és mégis minden alkalommal új aggodalom a kisérője. Talán az egyetlen ami némileg megnyugtató, hogy a " Szináj tartománynak " nevezett állítolagosan az Iszlám állammal kapcsolatos terrorista csoport továbbra sem képes oda küldeni rakétáit ahova eleve szánta. Ennek egyetlen magyarázata, fegyvertechnikai képzetlenségük képzetlenségük, és fegyverzetük.

    VálaszTörlés