Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2015. október 30., péntek

A legnagyobb géppark-bővítés az El Al fennállása óta: kilenc „Dreamliner” gépet vásárol 1.25 milliárd dollárért


Izrael nemzeti légitársasága, az El Al 1948-as megalakulása óta a legnagyobb tranzakciót ütötte nyélbe, amikor kilenc darab Dreamliner gépet vásárolt az amerikai Boeing vállalattól. Ez a gazdaságosan, kiváló hatékonysággal működő géptípus a közép- és hosszútávú járatokra alkalmas.

A beszerzés hivatalos aláírására csütörtökön került sor, amelyen egyebek között részt vett Ray Conner, a Boeing utasszállító repülőgépgyárának az elnök-vezérigazgatója, David Maimon, az El Al légitársaság vezérigazgatója és Jiszráél Katz  közlekedésügyi miniszter.

A „bevásárlás” összértéke egy és negyedmilliárd, vagyis 1250 millió dollár.

Az El Al ezen kívül lizingel (kölcsönbérletbe vesz) hat darab Boeing 787-8 és 787-9 tipusú sugárhajtású gépet is, amelyek mind az üzemanyag-felhasználásban, mind a repülési biztonságban, mind pedig az utazóközönség kényelmes szállításában elsőrangú paraméterekkel rendelkeznek.

Valamennyi fent említett géptipus a legújabb technológiával készült, szemet gyönyörködhető belső kiképzéssel és különleges kényelmi szolgáltatásokkal rendelkeznek.

Jiszráél Katz közlekedésügyi miniszter bejelentette, hogy a Haifa közelében lévő Ramat David katonai repülőtér polgári reptérré történő átalakítása folyamatban van. Az Eilat tőszomszédságában épülő, vadonatúj Timná – Ramon repülőtér építése is jó ütemben halad, így Izraelenek egy helyett nemsokára három, sugárhajtású gépeket fogadni képes nemzetközi repülőtere lesz. ◙

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése