Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2015. október 11., vasárnap

Súlyos terrorakciót hiúsított meg a rendőr ♦ Izraeli arab késelt buszmegállóban várakozókat

Vasárnap reggel 31 éves palesztin arab asszony, Kelet-Jeruzsálem lakosa közelített a Jeruzsálem Óvárosától keletre fekvő Máálé Ádumim bejáratánál létesített ellenőrzőponthoz.

Az ott szolgálatot teljesítő Mose Chén rendőr főtörzsőrmester leállásra szólította fel a gépkocsi vezetőjét, majd miután közölte vele, hogy szabálytalanul közeledik, az asszony műküdésbe hozott egy gázpalackkal összekötött robbanószerkezetet.

A robbanástól Mose Chén az arcán szenvedett égési sérüléseket. A terroristanő kishíján bennégett az autóban: a sebesült rendőr húzta ki és mentette meg életét, miközben figyelmeztette a közelállókat, hogy távolodjanak a kocsitól.

Chén figyelmes közbelépésével és bátorságával súlyos terrorakciót hiúsított meg.
*

Vasárnap este az izraeli Umm el-Fahm izraeli-arab város lakosa késes támadást hajtott végre egy bevásárlóközpont autóbusz-megállójában. A húsz éves izraeli arab autóval érkezett a megálló elé, kiszállt, majd szurkálni kezdte a megállóban várakozókat. Egy 19 éves fiatalember súlyosan, egy 15 éves, egy 20 éves és egy 45 éves izraeli közepesen súlyos sérüléseket szenvedett.

A terrorakcióra Hedera város közelében, egy üzletközpont előtt került sor. A Gán Smuel kibuc tőszomszédságában lévő bevásárlóközpont naponta ezreket vonz. 

Az elkövetőt elfogták és őrizetbe vették. ◙

3 megjegyzés:

  1. Le kell csukni a 2009 óta mandátum nélkül uralkodó Autonómia vezetőket.Akik uszítják a terror akciókra a muszlimokat. Ma már egész Európa látja,mit jelent ez az emberi életet semmibe vevő agresszív gyilkos muszlim "kultúra".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valami elrettentőt kellene kitalálni. Persze az Iszlám Államban nem mernének ilyen akciókat kezdeményezni. Képzeljük el, hogy miként kínoznának halálra ott egy elfogottat... Dehát az ő brutalitásuk követhetetlen. Akárhogyis, ez az egész iszlám - tisztelet a kivételnek - undort, ellenszenvet, irtózást vált ki. Mégha otthon, négy fal között csinálják, az elmegy. De hogy nyomulnak erőszakosan, ez elviselhetetlen. Úgy képzelem az életet, hogy semmilyen formában nem szeretnék velük találkozni. Ez iszlamofóbia? Úgy nevezném: önvédelem.

      Törlés
  2. .. ilyen és ehhez hasonló események elé néz Európa, annak következtében , hogy elözönlötte ez a migráns szemétáradat.

    VálaszTörlés